Sport Danas

Sport Danas

Ivan preskače 5,40m iz drugog pokušaja, nakon čega propušta visinu 5,50. Napada normu. Prvi pokušaj, zatim drugi, pa treći…  Letvica pada, a usporena snimka na videozidu podsjeća koliko je malo nedostajalo do uspjeha.

CIJELI TEKST PROČITAJ NA OVOM LINKU

Zagreb, Novi Sad, Pečuh, Tuzla samo je dio natjecanja na koje će Ana Fočić odvesti svoje ritmičarke ovoga proljeća. Trenerica koja je preuzela treniranje natjecateljica KRG Osijek nakon rada u GK Aura i KRG Leda iz Zagreba upravo ovih dana priprema nove vježbe s Kiarom Pavlović, Barbarom Čuljak, Emom Tomić i Larisom Ivanković. Iz kluba KRG Osijek pozivaju djevojčice grada Osijeka da im se pridruže u njihovim početničkim skupinama. Isto tako pozivaju se i starije djevojčice posebice one koje su se do sada bavile plesovima, baletom a posebice one koje su trenirale sportsku gimnastiku.

U utakmici 2.lige u Vukovaru pomalo iznenađujuće lagano odbojkašice AOK Osijeka su pobijedile s 3:0 ekipu OK Enna Vukovar II. Druge ekipe AOK-a i OK Čepina odigrale su utakmicu Slavonske lige. Nakon 2:2 i vodstva u petom setu od 12.:8 Osječanke su ipak izgubile taj odlučujući set s 15:13. Isti vikend igrala se i liga u maloj odbojci. AOK Osijek je pobijedio s 2:0 vršnjakinje iz Požege i Slavonskog Broda, a s 2:1 izgubile od ekipe OK Bilje.

Utorkom i petkom od 17 sati u dvorani gradske četvrti Vijenac KRG Osijek upisuje nove članice koje bi se počele baviti ritmičkom gimnastikom. Isti klub za skupinu početnica održava treninge i u dvorani Osnovne škole Vladimira Becića utorkom od 17 sati i srijedom od 18. Informacije možete dobiti na telefon 0919852364 za skupinu u školi Becić, te na 0955223418 za treniranje na Vijencu. Uskoro s treninzima će se započeti i za skupinu Retfala. Dobro su došle sve djevojčice u starosti od četiri pa sve do 12 godina starosti

Ponedjeljak, 10 Veljača 2020 20:03

Essekeru 7. mjesto na Europskom prvenstvu

U Budimpešti je održano Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21

U sastavu reprezentaciji je nastupio i naš kata tim u sastavu Patrik Kokić, Ivor Premec iz KK Esseker i Ivan Draganić iz  KK Vukovar 91.

- Ritmička gimnastika nam razvija fleksibilnost, kordinaciju, snagu, ispravlja krivo držanje, ističe glavna trenerica KRG Osijek, Ana Fočić i poziva djevojčice u gradu Osijeku da se pridruže i dođu na treninge ovoga kluba. Trenutno se treninzi za početnice održavaju u tri skupine:

Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 07:48

Potvrđen nastup na Europskom prvenstvu

Kata tim Karate kluba Esseker u sastavu Patrik Kokić, Ivor Premec, Ivan Draganić je osvajanjem 3-eg mjesta potvrdio nastup na Europskom prvenstvu.  U konkurenciji su imali 11 ekipa kojima je ovo bio kontrolni turnir pred nastup  u Budipešti od  6. – 9. 2. 2020.
Do nastupa na Eropskom prvenstvu su u planu još nekoliko treninga u klubu te završne pripreme koje su planirane u Daruvaru od 28. 1. do 2. 2. 2020.

Nakon dvije pobijede u grupi, mlađe kadetkinje AOK Osijek na kraju su osvojile visoko osmo mjesto u konkurenciji odbojkaških ekipa iz Hrvatske i Slovenije. Od slavonskih predstavnika Čepin je bio 9., Vinkovci 11. a Ferivi Višnjevac 13. MLađi kadetki OK Mursa osvojili su 3. mjesto u konkurenciji pet ekipa iz Hrvatske

Srijeda, 18 Prosinac 2019 10:45

Pravilno istezanje prije i poslije treninga

Nemojte previše brinuti koliko dugo ćete izdržati u položaju istezanja, već se fokusirajte na to da relaksirate svoje mišiće i da ih “resetirate” na njihovu normalnu izduženost u mirovanju što obično traje između 15-30 sekundi za svaki mišić. Generalno pravilo je da istezanje ne treba da predstavlja prevelik napor i da pokušate da se maksimalno opustite uz duboko disanje dok ga radite. I potrebno je na ugrijano tijelo raditi. Ne na hladno tijelo. Lagano se treba rastrčati. Malo trčkarati, razgibati tijelo i onda pristupiti istezanju. Slike pokazuju koji su mišići uključeni u određenoj vježbi:

Nedjelja, 15 Prosinac 2019 21:14

Klub ritmičke gimnastike Osijek

Klub Ritmičke gimnastike Osijek. Trenerice Ana Fočić i Ana Šoš

<< Početak < Prethodno 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 4 od 105