Sport Danas

Sport Danas

Najteži zadatak u subotu i nedjelju na terenima za odbojku na pijesku u Podstrani imaju seniorke Retfale. Da bi dohvatili tri boda zaostatka za pjeskašicama Pule na 4.mjestu pred njima stoje dvije vodeće ekipe, KOP Siget i KOP Žnjan iz Splita, te ekipa Jaruna.

Pobijeda seniora Retfale protiv Pule 2:0,, neriješeno protiv Čazme 1:1, te porazi od KOP Siget 0:2, i KOP Opatija 0:2 rezime je protekla četiri kola 1. hrvatske odbojkaške lige u odbojci na pijesku. U prva četiri kola drugog dijela prvenstva na terenima Valkane u Puli nastupile su i odbojkašice KOP Retfala i AOK KOP Osijeka.

 

Prvu utakmicu KOP Retfala igra protiv Puljanki, KOP Osijek protiv odbojkašica Opatije. Seniori KOP Retfala 8. kolo otvaraju utakmicom protiv KOP Siget protiv KOP Opatija.

Mlade odbojkašice ŽOK Osijeka i pjeskašice KOP Retfala ostvarile su veliki uspjeh na završnici Igara mladih održanoj na u Umagu, na terenima Stela Maris. Nakon tri pobjede zaustavljene su tek u finalu gdje su izgubile od splitskog para Burilović/Lijić. U konkurenciji djevojaka 2005. godište iz Osijeka su nastupile još parovi Škrtić/Bereš, Vuletić/Rukovanjski i Floreani/Đurišić.

Na terenima odbojke na pijesku Stela Maris u Umagu pjeskaši KOP Retfale i odbojkaši OK Mursa iz Osijeka osvojili su srebrnu medalju na finalnom turniru igara Mladih. Nakon pobjeda u četvrtfinalu i polufinalu u borbi za zlato izgubili su od prošlogodišnjih pobjednika, predstavnika Zagreba. Igrano je u mlađe kadetskoj konkurenciji, dječaka rođenih 2005. godine i mlađi. Iz Osijeka su na završnici bili i Dino Šoš i Martin Bošnjak koji su upravo i ispali od pobjedničkog para iz Zagreba.

Na plus 35 i nakon teških 2:1 bod protiv Čakovca donije su sestre Lara i Tea Matusina, dok su također nakon jako teških 2:1 bod za Osijek osvojile Taisa Weinand i Inga Rukovanjski. U muškoj prvoj ligi nakon početnog poraza portiv Sigeta Osječani su s dvije pobijede nadvisili pjeskaše Čazme

Utakmicama KOP Retfala protiv Žal Banjole, AOK Osijeka protiv Sigeta žene i muškarci protiv KOP Opatije krenule su utakmice prvog dijela 1.lige na pijesku. Odlične partije smo vidjeli već u utakmicama prvog kola kada su kod muškarava zamalo oba seta izgubili Bogdanović/Stanković, a protiv prvoligaša odlično su krenule Weinand/Rukovanjski, Mrak/Domjanović dok su prve tijesno izgubile na razliku.

I u muškoj i u ženskoj prvoj ligi prvih pet kola igra se 27. i 28. lipnja u Zagrebu na terenima ŽKOP Jarun.raspored klupskih natjecanja

Marijo Možnik novi je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza! U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin Izbornoj skupštini HGS-a prisustvovalo je 49 od 65 članova Skupštine, a dr.sc. Marijo Možnik jednoglasnom odlukom izabran je za mandatno razdoblje 2020-2024. godine.

<< Početak < Prethodno 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 2 od 105