Upravo odličnim servisima Katarine Pavičić, te jako dobrom obranom Nikoline Božičević uz konačno probuđenu Luciju Mlinar koja se pokazala u pravom svjetlu Hrvatska je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Japanu svladala Austriju koja je do sada igrala u odllčnoj formi. Austrijanke su dobro parirale, ali su na kraju u odlučujućem setu ostale i bez povrijeđene Nikoline Maros te su morale na kraju priznati poraz.

Mađarice su u svojoj trećoj utakmici došle do pobijede od 3:2 nad Hrvatskoj. Njima je to prva pobjeda, ali su do utakmice s Hrvatskom izgubile obje utakmice u petom setu. Rusija neočekivano izgubila set, a malo je falilo da Grčka uzme i još jedan.

U Osijeku će se od 31. svibnja do 4. lipnja 2017. godine odigrati susreti drugog kruga A kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo odbojkašica koje će se u rujnu i listopadu sljedeće godine održati u Japanu. Susreti će biti odigrani u dvorani Gradski vrt, a u skupini će sudjelovati reprezentacije Hrvatske, Rusije, Grčke, Austrije, Mađarske i Gruzije. Uoči i za vrijeme kvalifikacijskog turnira u Osijeku će boraviti i hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija.Pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića dolazak u Osijek je predviđen za subotu (27. svibnja) u popodnevnim satima.

Kod najmlađih kadetkinja u finalu su se susrele dvije osječke ekipe, ŽOK Osijek i ŽOK Osijek Jug 2, a pobjedu je otišla u ruke ŽOK Osijek Juga 2.

Tom pobjedom ekipa MOK Željezničara je po treći put uzastopno kolo prije kraja lige osigurala tituli prvaka 2.A.Hrvatske odbojkaške lige –ISTOK. To je veliki rezultat  za najstariji odbojkaški klub u Osijeku koji u te tri godine je izgubio svega jednu utakmicu u natjecanju

Nakon što je 22 ekipe krenulo u natjecanje Prvenstva Slavonije i Baranje došlo se i do razigravanja za pozicije. Donosimo rezutat tablice i grupe za razigravanje od sedmog do desetog mjesta. Kao i obično, ŽOK Osijek Agrotehnika bila je nekompletna ali ipak može biti zadovoljna desetim mjestom u Slavoniji i Baranji. Osim što je nekompletna, pokazalo se da i ekipi nedostaju jako i dvije igračice koje su prešle u ŽOK Osijek.  U zadnjim utakmicama sve tri utakmice izgubile su u tie breaku.

<< Početak < Prethodno 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 9 od 27
odbojka.hr

ferivi