Utorak, 27 Veljača 2018 12:52

Tin Srbić promovirao prigodni poštanski žig sa svojim likom

Napisao 

Hrvatska pošta i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije danas su u opticaj pustili prigodni poštanski žig s likom aktualnog svjetskog gimnastičkog prvaka na preči, hrvatskog reprezentativca Tina Srbića

Ivan Librić i Tin Srbić

Na svečanosti u poštanskom uredu 10101 u zagrebačkoj Jurišićevoj 13, prigodni poštanski žig te 50 posebno tiskanih kuverti, osobno je promovirao najbolji hrvatski sportaš u 2017. godini.

-         Drago mi je da su Hrvatska pošta i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije prepoznali vrijednost mog svjetskog zlata iz Montreala i što su odlučili i mene uvrstiti u povijest filatelije i memorabilije. Budući da odbrojavam dane do početka nove natjecateljske sezone, intenzitet mojih treninga je poprilično jak, puno poziva na razna događanja morao sam odbiti, ali ovaj poziv nisam mogao odbiti. Ova ideja i na kraju realizacija, posebno mi se svidjela, zato sam „pobjegao“ s treninga kako bih osobno udario prvi žig s mojim likom i imenom - rekao je nakon službenog predstavljanja Tin Srbić koji će prvi nastup kao novi prvak svijeta imati od 21. do 24. ožujka na Svjetskom kupu u Dohi.

-         Forma se lagano penje, do Dohe će sve sjesti na svoje mjesto, no onu glavnu formu za mene tempiramo za kolovoz kada je u Glasgowu Europsko prvenstvo te za listopad kada ću u Dohi braniti svjetsko zlato. Ova sada Doha za mene će biti samo dobra proba i povratak u natjecateljsku formu.

Prigodni poštanski žig Tina Srbića je čak treći za Hrvatski gimnastički savez, a ovu čast prije njega imali su i Filip Ude nakon olimpijskog srebra 2008. te Marijo Možnik koji je isti zaslužio 2015. s europskim zlatom.

-         Vjerujemo da će nas Tin svojim novim rezultatima još „uposliti“, ali ne samo on nego i drugi hrvatski vježbači. Tin nam je u Hrvatsku iz Montreala donio svjetsko zlato, a ja ću danas svom kolegi kolekcionaru poslati Tinovu kuvertu s prigodnim žigom i njegovim

 

autogramom natrag u Montreal. Poslat ću isto i kolegici u Japan gdje je gimnastika jedan od najvećih sportova, a vjerujem da će danas ovaj Tinov žig otići u razne krajeve svijeta - poručio je Ivan Librić, predsjednik i osnivač Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije.