Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 15:25

Foto reportaža s kontrolnog okupljanja hrvatskih reprezentacija u sportskoj gimnastici

Napisao 

Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću proteklih dana bio je pun do vrha. Na jednom mjestu okupile su se sve najjače hrvatske reprezentacije u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, a vrhunac priprema bili su kontrolni treninzi za mjesta u reprezentaciji za nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu (15-18. ožujka) i Dohi (21-23. ožujka).

gimn Anton Kovačević

Tako će na prvom turniru SK-a u Bakuu nastupiti Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, Anton Kovačević(na slici gore) na preči te Ana Đerek(na naslovnoj fotografiji) na gredi i parteru.

gimn Tin Srbić

 

Već nekoliko dana kasnije u Dohi će hrvatsku reprezentaciju činiti olimpijka Ana Đerek (greda i parter), Karlovčanka Petra Furač (greda), aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić( gore na slici), na istoj spravi nastupiti će i Anton Kovačević, a na konju s hvataljkama pak uz Roberta Seligmana mjesto je kontrolnim treningom izborio član ZTD Hrvatski Sokol, Kristijan Vugrinski. Pravo iznenađenje priredio je 17-godišnji osječki junior Aurel Benović. Sjajnom vježbom na parteru ušao je u društvo među „velike dečke“, izborio Dohu i potvrdio najave da će upravo on biti dosljedan nasljednik svog klupskog kolege iz GD Osijek Žito i dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, Tomislava Markovića.

gimn Trener Vladimir Mađarević i Robert Seligman

Mađarević i Seligman

 

-         Mi smo u hrvatskoj gimnastici ustanovili sustav kontrolnih treninga pomoću kojih dolazimo do kandidata za odlaske na najveća natjecanja. Upravo takav sustav pokazao se u proteklom periodu kao ključan sistem bodovanja i napredovanja hrvatskih gimnastičara. Rezultat takvog sustava je i prvak svijeta Tin Srbić koji je u proteklim godinama upravo kroz prolaženje ovog filtera, ovih stepenica, napredovao i stvarao svoju prepoznatljivost i stabilnost u natjecateljskim okolnostima. Takve treninge imali smo i sada, prisutne su bile sve selekcije hrvatske gimnastičke reprezentacije, ženske i muške i odaziv je bio doista maksimalan. Mogu reći da smo svi skupa zadovoljni odrađenim, prepoznaje je zajedništvo, pozitivna energija koja hrvatsku gimnastiku stalno nosi stepenicu više - rekao je Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora hrvatske sportske gimnastike i dopredsjednik HGS-a.