:
 
 
 
U KRG Osijek ovo natjecanje ne smatraju regularnim ali su morali odraditi ga. Jako dobro odrađene...
 
 
 
 
 
 
Larisa Ivanković i Bruna Juraić, ritmičke gimnastičarke KRG Osijek po prvi puta su nastupili u...
 
 
 
 
 
 
Tijana Korent (Tkalčec) i Petra Furač u kvalifikacijama preskoka na Svjetskom kupu u Guimaraesu...
 
 
 
 
 
 
Europski viceprvak na preči Tin Srbić u današnjim je kvalifikacijama Svjetskog kupa u Parizu...
 
 
 
 
 
 
MEVZA kup u Budimpešti, odnosno sraz s reprezentacijama Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke,...
 
 
 
 
 
 
Na novosadskom natjecanju u ritmičkoj gimnastici kategoriji za B i C program u dvorani Futog...
 
 
 
 
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
Nedjelja, 18 Ožujak 2018 20:34

video: zlatni parter Ane Đerek na Svjetskom kupu u Bakuu

Napisao 

Pogledajte Anu Đerek i njezinu vježbu na parteru koja joj je donijela pobjedu na Svjstskom kupu u dalekom Bakuu.

Sjajan dan za hrvatsku gimnastičku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Bakuu. Ana Đerek osvojila je zlato u finalu partera, dok je Anton Kovačević brončani na preči!

Splitska olimpijka bila je najbolja prije dva dana u kvalifikacijama, no, danas je u finalu odradila jednu od svojih najboljih vježbi ikada i sa velikih 13,533 boda deklasirala konkurenciju. Srebrna je Grkinja Ioanna Xoulogi (12.733), a brončana Turkinja Demet Mutlu (12.566).

-         Finale je prošlo izvrsno. Super sam zadovoljna i s izvedbom i s rezultatom. Presretna sam što se napokon sve poklopilo i što sam osvojila svoje prvo zlato na turnirima Svjetskog kupa te doživjela taj osjećaj da slušam hrvatsku himnu na postolju. Bila mi je velika čast i predivan osjećaj. Sada ćemo kratko proslaviti, s obzirom da već noćas putujemo dalje za Dohu na drugi Svjetski kup na kojem se također nadam odraditi svoju vježbu i pokazati što znam. Nadam se rezultatu barem približno dobrom kao ovome - poručila je iz Azerbajdžana zlatna Ana Đerek, članica splitskog GK Marjan.

Za dvostruko hrvatsko slavlje u Bakuu pobrinuo se Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Član ZTD Hrvatskog Sokola nakon petog mjesta u kvalifikacijama u finalu je bio puno bolji i sa 14,166 bodova osvojio broncu. Zlatni je Nizozemac Bart Deurloo, aktualna svjetska bronca (14,700), dok je srebrni Bjelorus Andrej Lihovicki (14,200).

Ovo je druga Antonova medalja u Bakuu. Prošle godine kući se vratio sa srebrom na preči.

-         Stvarno je bilo lijepo opet nastupiti ovdje. Išao sam svoju 5.7 vježbu koja trenutno nije moj maksimum, ali zbog zdravstvenih problema proteklih tjedana, u dogovoru s trenerom Ratkom Jovanovićem odlučili smo ići na sigurniju varijantu. Odradio sam lijepo, korektno, samo sam napravio jednu veću pogrešku na saskoku i to je to. Sretan sam jer je medalja tu, ali nema puno prostora za slavlje nego se treba odmoriti i pripremiti za Dohu. Putujemo već za nekoliko sati, a tamo će mi se priključiti i moj prijatelj Tin Srbić. Jedva čekam da zajedno nastupimo tamo i da pokažem još bolju izvedbu - poručio je brončani Kovačević.

Put Dohe iz Bakua će uz medaljaše Anu Đerek i Antona Kovačevića nastaviti i Robert Seligman, dok će sutra iz Hrvatske na istu destinaciju krenuti aktualni prvak svijeta na preči Tin Srbić, zatim Kristijan Vugrinski (konj s hvataljkama) i Petra Furač (greda).

Video sadržaj

ferivi