Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 22:30

Taekwondo: odlična iskustva iz Sutinskih vrela

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Mlada Andrea na kraju može biti zadovoljna s plasmanom od 5.-8. mjesta na svom prvom seniorskom prvenstvu Hrvatske -
Junior Dominik Lovaković uspijeva doći do brončane medalje izgubivši tijesno u borbi za finale 10:8 od predstavnika križevačkog Radnika Martina Štrige

U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je 10. Feniks budo sport kup 2016. u organizaciji taekwondo kluba Feniks. Na turniru se okupilo oko 700 natjecatelja iz 62 kluba iz 4 zemalje. Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje sudjelovali su borci iz Mađarske, Rumunjske i Slovačke. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

tekvando zahirovic

 Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 4 natjecatelja: u kategoriji kadeta nastupili su Marko Šimon i Filip Zahirović oba -37 kg, te Franko Pollak -45kg i u juniorskoj kategoriji Dominik Lovaković -78kg.

U kategoriji -37kg prvi na tatami izlazi Marko Šimon  koji prvu borbu dobiva 15:12, dok drugu borbu u kojoj je cijelo vrijeme bilo izjednačeno što u bodovnom smislu, što u skupljenim opomenama, gubi nesretno i nespretno zbog prije skupljenih 10 opomena što je ujedno i diskvalifikacija s natjecanja, treba napomeniti da je protivnik imao 9 opomena. Filip Zahirović koji je ulazna godina u kadetsku konkurenciju dobiva starijeg protivnika iz Karlovca i nakon ujednačene borbe ipak na kraju treće runde gubi rezultatom 14:10. Franko Pollak u kategoriji -45kg dobiva neugodnog i dosta višeg protivnika iz zagrebačkog Jastreba kojem uspijeva pružiti dostojan otpor dvije i pol runde, no na žalost fizička prednost protivnika ovoga puta presuđuje i Franko gubi borbu.

tekvando zahirovic1

Junior Dominik Lovaković uspijeva doći do brončane medalje izgubivši tijesno u borbi za finale 10:8 od predstavnika križevačkog Radnika Martina Štrige.

Na 10. Feniks Budo kupu i Limač kupu sudjelovao je i taekwondo klub "Kneževi Vinogradi" sa svoja tri natjecatelja. Limač kupu pristupili su Karla Marinović koja je nastavila ostvaruvati sjajne rezultate u kicku sa osvojenim zlatom dok je u borbama  ostala bez osvojene medalje, te Borna Čikojević u kicku gubi prvu borbu, no u borbama ostvaruje sjajan rezultat te kući nosi još jedno zlato. Na Feniks Budo Sport kupu nastupa naša kadetkinja Barbara Marinović te nažalost gubi u prvoj borbi te ostaje bez medalje. Tkd klub "Kneževi Vinogradi" odlazi kući sa ukupno dvije medalje od kojih su obje zlatne.

U nedjelju 20.03.2016. u istoj dvorani s istim domaćinom, održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 148 najboljih seniora iz 40 klubova.

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ s jednom natjecateljicom mladom Andreom Begić u kategoriji -57kg kojoj je ovo prva seniorska godina. Ova kategorija slovi za jednu od najtežih kategorija u ženskoj konkurenciji s najviše kvalitetnih boraca. Andrea svoju prvu borbu protiv predstavnice vinkovačkog „Sajnamija“ Ivone Lukić, odrađuje smireno i skoncentrirano i nakon tri runde rezultat je bio 1:1 te se pristupilo četvrtoj rundi za zlatni bod koja također završava neriješeno te su sudci morali odrediti pobjednika sudačkim preglašavanjem, na osnovu veće aktivnosti unutar te četvrte runde, većeg broja izvedenih udaraca. Sudci su se odlučili da je to bila osječka predstavnica koja je ovom pobjedom dobila priliku za borbu za medalju, sa predstavnicom zagrebačkog „Oriona“ Antonijom Žeravicom. U još jednoj taktički teškoj borbi Andrea pruža dobar otpor i uviđa koliko se skupo plaćaju sitne pogreške u seniorskoj konkurenciji. U dvije situacije je malo zakasnila s postavljanjem bloka i to je bilo dovoljno puno iskusnijoj Žeravici da dođe do pobjede od 2:0 i osvoji medalju. Mlada Andrea na kraju može biti zadovoljna s plasmanom od 5.-8. mjesta na svom prvom seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Pročitano 282 puta

ferivi