Srijeda, 06 Travanj 2016 07:36

Nakon Sutinskih vrela prilika za reprezentativne bodove ponovno na dva turnira u Zagrebu

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, Zagreb održan je turnir pod nazivom „Plemeniti turnir Zaprešića 2016“ koji je ujedno bio i prvi po redu kriterijski turnir za kadetsku reprezentaciju koja treba nastupiti na Europskom prvenstvu koje se održava u rujnu ove godine u Rumunjskoj. Na turniru je nastupilo 504 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Na turniru je nastupio i taekwodo klub „Osijek“ sa svoja tri predstavnika u kadetskoj konkurenciji Ena Jelošek (-41kg), Marko Šimon i Filip Zahirović (oba -37kg).

Ena Jelošek odrađuje taktički tešku borbu sa svojom prvom protivnicom Antonijom Bušetom iz riječkog Sušaka koju dobiva rezultatom 2:1.U borbi za medalju i bodove za ulazak u reprezentaciju ide na prvu nositeljicu turnira Ivanu Arelić iz zagrebačkog Oriona i nakon dostojnog otpora ipak gubi borbu od kasnije pobjednice turnira. Marko Šimon također u prvoj borbi, nakon niza rezultatskog preokreta uspijeva pobijediti protivnika Emanuela Palikuću iz zagrebačkog Tigra 14:8, no u borbi za medalju gubi od prvog nosioca turnira i kasnijeg pobjednika turnira Borne Hercega iz zagrebačkog Osvita. Filip Zahirović u prvom kolu dobiva teškog protivnika Hrvoja Milovčića iz zagrebačkog Kondora i nažalost nakon teške borbe gubi borbu i ne uspijeva doći do bodova za  reprezentaciju.

Članovima kluba ostaju još dva turnira na raspolaganju da dođu do bodova za reprezentaciju, a to su Susedgrad-sokol Pokal, 14.05.2016 i kadetsko prvenstvo Hrvatske 28.05.2016. Oba turnira se održavaju u Zagrebu.

Pročitano 471 puta

ferivi