Subota, 23 Prosinac 2017 20:52

Plenković otvara simultanku Kasparovu

Napisao 

U organizaciji Fonda Garry Kasparov Adriatik i Šahovskog kluba e4, u petak 29. prosinca u Kristalnoj dvorani hotela Westin, s početkom u 17:00, održat će se tradicionalna božićna simultanka Garry-ja Kasparova s osobama iz javnog i političkog života. Simultanka se igra u svrhu promidžbe šahovske igre i projekta Šah uz školu koji ima potporu MZO-a.

Isto tako, simultanka će obilježiti 15 godina rada Kasparov Chess Foundation. Događaj će izravno prenositi HRT od 18:00 do 19:30. Simultanke Garry-ja Kasparova su postale popularan društveni događaj koji državna televizija prenosi peti put.
Promo spot simultanke​:
http://0100.mj.am/link/0100/xsnxpx7p/a5/pPteAVmOTBohdOlVN7ulOA/aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9VMmtPRmJabG5CYw

Posebna zanimljivost i poslasica za sam događaj je dolazak premijera Andreja Plenkovića koji će otvoriti simultanku.

Kasparovu i premijeru Plenkoviću će se u promidžbi na 20-ak ploča pridružiti mnoge javne osobe među kojima: Miroslav Ćiro Blažević, ministar Tomislav Ćorić, Dinko Čutura, ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, Drago Horvat, redatelj Mario Kovač, Damir Martin​, Predrag Fred Matić , Vladimir Šeks, Dean Šoša, predsjednici slovenskog i albanskog šahovskog saveza Tomaš Subotič i Eduard Shalsi, slovenski europarlamentarac Milan Zver, gradonačelnici Dario Zurovec i Zlatko Mađeruh te još nekoliko nepotvrđenih sudionika.


Simultanku će suditi Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, inače šahovski majstor FIDE.

Simultanka se igra u sklopu Međunarodnog festivala za mlade sa kojeg će se izlučno dobiti još četiri sudionika simultanke.
kcfadriatic.com/hr/sahovski-festival-zagreb-2017

 

ferivi