Nedjelja, 27 Lipanj 2021 19:11

Siget i Opatija poveli u 1.ligi - osječke ekipe promjenjive sreće

Napisao 

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji KOP Retfala drži priključak za vodećima i nadaju se ove godine osvajanjem mjesta u gornjem dijelu tablice

 

Odbojkašice na pijesku zagrebačkog KOP Sigeta vodeći su na tablici nakon odigrana prva četiri kola 1.hrvatske odbojkaške lige na pijesku, sedam bodova iz tri pobijede i jednim neriješenim rezultatom. Čak četiri ekipe, KOP Žnjan iz Splita, pulska KOP Žal Banjole, KOP Čakovec i KOP Jarun iz Zagreba imaju po pet bodova. Osječka KOP Retfala s četiri boda zamalo zaostaje za vodećom petorkom, a slijede na posljednja dva mjesta KOP Opatija i AOK Osijek. Po velikoj vručini i sparini, ali na fantastično pripremljenim terenima KOP Vrapče osam ženskih prvoligaša borilo se za prve ovosozeonske bodove kao i njihovi kolege u muškoj prvoj ligi odbojke na pijesku. Kod pjeskaša dio ih je odigrao tri, a dio četiri kola i na vodećem mjestu s tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom KOP Opatija. U stopu ih prati KOP Siget sa šest osvojenih bodova, odnosno dvije pobijede i dva neriješena rezultata. Kod momaka u ovoj sezoni u 1.ligi još igraju KOP Retfala , KOP Umag, KOP Žal Banjole, KOP Žnjan i KOP Zagreb.

 

Pjeskašice Retfale su ozbiljno istakle namjeru da ove godine budu znatno bolje plasirane od prošlogodišnjeg šestog mjesta. Prva četiri kola igrale su Tea Matusina, Iva Poljićak, Ana Barišić, Inga Rukovanjski, Nina Leto i Kristina Bertić. Zbog gužve u kalendaru i brojnih obaveza na juniorskim i kadetskim natjecanjima izostale su Taisa Weinand, Petra Dugandžić i Lucija Mandić, a ove dvije posljednje su i maturantice. Kod momaka iz Osijeka također je bilo izostanaka, no odlično su se u tri odigrane utakmice snašli Davor Bogdanović, Živko Bešlić, Sven Arambašić, Petar Mikolčević i Tomislav Mitrašinović. U ženskoj konkurenciji što zbog kadetskog i juniorskog natjecanja, što zbog nepripremljenosti  i mature AOK Osijek je stigao s čak tri debitantice, Ivom Šikić, Brunom Kovačić i Sarom Đurišić, dok je četvrta bila Anja Kolarević. Nisu uspjele pobijediti niti jednu utakmicu ali su u prva četiri kola igrale i s tri najjače ekipe prvenstva Sigetom, Žnjanom i Žal Banjole.

 

Prvi dio prvenstva u obje konkurencije za tri tjedna seli se u Podstranu kod Splita gdje će se odigrati i preostala tri kola prvog dijela prvenstva. Domaćini drugoga dijela, sedam kola, su Pula i Novalja. Otvorenje klupske seniorske sezone u fantastičnom centru KOP Vrapča u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza pružio je doista odlične utakmice i gotovo da su sve ekipe došle sa svojim najjačim sastavima u ozbiljnoj namjeri se bore za mjesto prvaka države.