Srijeda, 23 Lipanj 2021 19:34

KOP Retfala - juniorke brončane, dečki srebrni na prvenstvu Hrvatske održanom u Đakovu

Napisao 

Juniorke KOP Retfala osvojile broncu dok su djevojke AOK Osijeka zaustavljene u grupi na trećoj poziciji. Dečki KOP Retfala osvojili srebro.

Odbojkašice na pijesku KOP Žnjan iz Splita i pjeskaši KOP Jarun iz Zagreba ovogodišnji su klupski juniorski prvaci Hrvatske. Na odlično pripremljenim terenima u Đakovu KOP Žnjan je u finalu nadvisio suparnice iz Pule, odbojkašice KOP Žal Banjole. Rezultat je bio 1:1, ali Spličanke su zbog boljeg set količnika osvojile zlato. U borbi za treće mjesto našle su se KOP Retfala Osijek i KOP Čakovec. Također je rezultat bio 1:1, u setovima 2:2, ali zahvaljujući boljoj poen razlici bronca je otišla u Osijek. Ove četiri ekipe su inače svoje mjesto u završnici, odnosno u polufinalu izbori dan prije kvalifikacijama u skupinama u kojima su zapele ekipe AOK Osijeka, KOP Sigeta, KOP Đakova i OK Đakova.

Kod juniora tri su ekipe, KOP Jarun, KOP Retfala iz Osijeka i KOP Čazma međusobno odigravajući po bod sistemu došli do konačnog redoslijeda u kojem su juniori iz Osijeka osvojili srebrnu medalju, a iz Čazme brončanu.

Oba dana natjecanje je prenošeno na Youtube kanalu, dok je polufinalne i finalne utakmice direktno prenosila Sportska televizija. Skraćene snimke se mogu pogledati i na sportskoj televiziji u utorak u 13.50, srijedu i petak u vremenu od 11.00

/.....POGLEDAJTE FOTOREPORTAŽU ANDREJA CARA..../