Subota, 03 Srpanj 2021 04:20

Pojedinačno U18 - slavonskim predstavnicima drvene medalje

Napisao 

Tibor Verasto i Ivan Brletić iz Daruvara kao i Inga Rukovanjski u paru s Taisom Weinand izgubili su u borbi za broncu pa su im tako pripala nezahvalna četvrta mjesta. No, obzirom na veliku konkurenciji i mnogo odigranih utakmica možemo smatrati to dobrim rezultatom. U muškoj konkurenciji sudjelovali su i članovi KOP Retfale iz Osijeka Dino Šoš i David Šmital koji su podijelili peto mjesto. Od djevojaka iz KOP Retfale Maja Škrtić i Gala Bereš plasirale su se na deveto mjesto, Petra Mrak i Ena Mjertan su završile turnir na 13.poziciji, dok su Helena Floreani i Sara Đurišić završile turnir na 17. mjestu.

 Čak 24 para djevojaka dva dana se borilo za titulu pojedinačnog prvaka Hrvatske U18. Na igralištima u Podstrani kod Splita po nesnosnoj vrućini nakon 46 odigranih utakmica prvo mjesto osvojile su Spličanke Lea Rašić i Ana Burilović. One su nakon dva odigrana seta tek u tie breaku s 2:1 svladale splitko pulsku kombinaciju Ivana Ćubelić-Ema Mrkić. U borbi za broncu Lucijana Terze i Tia Kovčo pobijedile su Osječanke Taisu Weinand i Ingu Rukovanjski.

U muškoj konkurenciji bilo je devet parova. Tin Devald i Roko Vlašić iz Zagreba osvojili su zlato nakon što su u finalu s 2:0 svladali Toma Stojića i Ivu Mustapića iz Kaštela. U borbi za treće mjesto našli su se Daruvarčani Tibor Verasto i Ivan Brletić, te Luka Buljan i Jakov Marković iz Zadra. Nakon tijesne borbe u oba seta broncu su osvojili dečki iz Zadra.

U subotu i nedjelju na istim terenima prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje nastavlja se ekipnim prvenstvom na kojem od slavonskih ekipa nastupaju KOP Retfala, KOP Osijek i OK Ferivi Višnjevac u ženskoj konkurenciji dok je KOP Retfala u borbi za ekipnog prvaka i u muškoj konkurenciji.

Prvaci i prvakinje Hrvatske za ovu godinu predstavljati će Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Medalje i pehare podijelo je Mijo Dropoljić, načelnik općine Podstrana.

---- POGLEDAJTE SNIMKE UTAKMICA.....