Četvrtak, 22 Listopad 2015 21:00

Zoran Zekić iz duše u svom javnom obraćanju

Napisao 

Zašto sam danas ovdje? zato što još jednu noć nisam spavao. danas sam tu da budem siguran da sam poduzeo baš sve da me jednog dana ne bude stid. Ako jedan grad od 100 tisuća stanovnika, jedna cijela regija ostane bez prvoligaša. Došao sam u Nk Osijek sa željom da pomognem mom Gradu, Klubu. jer ipak sam dijete s Juga 2.

I mislio sam da znam gdje dolazim i koliko je teško. Ali, prevario sam se. Znao sam da je klub u financijskim problemima. Da novaca već dugo nema, zbog novaca sigurno nisam tu. Znao sam da je Klub u procesu prodaje - iskreno ne zanimaju me ni novini stari vlasnici.Znao sam da su navijači na rubu snaga, da je povjerenje u voodstvo kluba narušeno. Znao sam da su igrači mladi, bez trenutnih konkretnih rezultata, i na nišanu cijele javnosti.
Ipak sam došao.
jer sam vjerovao da ti mladi ljudi, danas moji igrači, mogu pokazati više. I sada kada sam ih upoznao - znam da mogu.
Ali ono što nisam znao: nisam znao vodim u startu izgubljenu bitku, jer ne znam kome je uopće više stalo da pobjedimo?
Kome je zaista stalo? zapanjen sam mržnjom koja je usmjerena na Klub i na igrače. Ne govorimo samo o navijačima, nego čak i o široj zajednici. Nisam ovdje danas niti da pozivam niti da prozivam navijače. Ali i njima želim prije petka reći: možda ste vi u pravu kada nabrajate razloge zašto ne podržavateigrače, i kada se ne želite odazvati na 3 poziva na razgovor s kojim trenerom Kluba - zbog kojeg postojite. Samo ja mislim da mi nismo na sudu nego na terenu na koji se dolazi zbog emocije i predanosti. A ne zbog dokaza činjenica i pravde. Najlakše je dići ruke od tih mladi ljudi, psovati ih, kriviti ih. Ni ja ih nisam birao, ali sam ih upoznao i vidio da su to ljudi koji traže svoju šansu. Govorite o "tatinim sinovima" a ne vidite mlade ljude koji uslijed ove financijske situacije nemaju za život, za režije, za obitelj. Ljude koji su dio nas, vas. I rade svoj posao najbolje što mogu. Lako je prosuđivati sa tribinei ekrana je li nekom dobro ili ne!