Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 05:09

Studenti sportaši: Stefana Begović ritmičarka iz Zagreba

Napisao 

Kako iskombinirati sport i studiranje ovoga puta objašnjava ritmička gimnastičarka KRG Zagreb Stefana Begović, studentica tekstilne tehnologije na zagrebačkom sveučilištu. Sa Stefi smo razgovarali nakon državnog prvenstva u višeboju na kojem je nastupila u Poreču.

rg stefi- Razni su razlozi prekida kod mnogih sportaša, a posebice ritmičkih gimnastičarki. Neki zbog ozljeda,neki ne mogu uskladit obaveze koje imaju u školi treninge. A nekima jednostavno vise nije zadovoljstvo trenirat, glasno razmišlja naša sugovornicai.rg stefi4
- Meni je jako teško uskladiti faks I treninge baš zbog rasporeda predavanja koji je jako nezgodan. Ali nekako uspjevam naći vremena jer volim taj sport. Sad treniram kad stignem, trudim se trenirati što češće da ne izađem iz forme. No, nemam baš mogućnosti nastuapti na tako velikim natjecanjima pa treniram stvarno za svoj gušt. Inače volim se natjecati, ali nemam neki najdržai turnir. Ritmička gimnastika je jako teška i zahtjevna. Možete samo zamisliti koliko treba rada da se svlada rekvizit kao što je traka. S njom se lako može pogriješiti i teško je imati potpunu kontrolu nad njom jer je dugačka šest metara, ističe Begović koja je ove godine imala međunarodna natjecanja u Novom Sadu i Sarajevu, ali i na prvenstvima u Zagrebu, te kao što smo rekli i u izuzetno zahtjevoj kategoriji kao što je višeboj na državnom prvenstvu u Poreču gdje je bilo samo četiri ritmičarke koje su uopće ovoga trenutka bile spremne da nastupe sa svim rekvizitima. Stefi je u ovom sportu još od svoje četvrte godine, a u natjecateljskom pogonu od šest godina starosti. Ova studentica tekstilne tehnologije i inžinjerstva na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu radi u svom klubu i vježbačicama u rekreativnoj skupini.

- Posao u klubu mi je super. Baš uživam u radu s djecom i lijep je osječaj kad možeš prenijeti svoje znanje na druge, ističe Stefi koja priča i kako među malom djecom prepoznati buduće natjecateljice.

- Talent se lako prepoznajee. Takva se djeca bas isticu samim držanjem, razgibljivošću i radom s rekvizitom, kaže Stefana Begović.

Video sadržaj