Srijeda, 02 Travanj 2014 07:08

Požežanka u redovima Mladosti govori o putu do titule prvaka Hrvatske sa zagrebačkom ekipom

Napisao 

Ivana Žmire, odbojkašica iz Požege u redovima novoga prvaka države. Zagrebačke Mladosti. Studentica ekonomije koja je preko Nove Gradiške i Slavonskog Broda  stigla s prvom godinom fakulteta i u najtrofejniji hrvatski klub sretna je zbog prvog zlata oko svoga vrata s državnog prvenstva.

A kada je ono u seniorskoj kategoriji onda je jasno koliko to znači, a još nam je svima jasnije kako će ova naša Slavonka iduće godine igrati Ligu prvaka. Pamtimo je iz vremena kada je s, također PožežankomIris Ivaniš i svojom sestrom Marijom, odrađivala svoje prve odbojkaške korake u OK Požega. Kovačević, Runjaš, Lubina i na kraju Edo Klein. Dakle, Požega, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Zagreb. No, mi bi voljeli da ju vidimo i u inozemnim angažmanima. No, fakultet je zasigurno još uvijek na prvom mjestu. Kako je finale i zlato vidjela naša Ivana govori ona sama. Valja istaći i da je Ivana jako dobra u igranjuodbojke na pijesku i da na tom polju ima zapaženih rezultata.
zmire9-    Krenut ću od početka, nakon kratkog ljeta vratile smo se svi u Zg 5.8. kako bi krenuli s pripremama. Treninzi su od početka bili 2x dnevno skoro svakoga dana. Ujutro je obično bila teretana ili lagani trening prijema a navečer bi trenirali 2.5h i tako su treninzi tekli od priprema pa sve do kraja lige. Katkada je bilo dosta teško uskladiti treninge, učenje i ostale obveze na faxu( Ekonomski fakultet) , ali sve se može uspjeti ako se dobro organizira vrijeme. Nažalost zato često trpe prijatelji, izlasci . Ekipa je super , dosta dobro se slažemo jer ipak provodimo zajedno veliku većinu vremena. Što u terenu, što druženjem izvan dvorane. Od ove godine za klub su došle igrati 2 Japanke: Kaori Nakamura i Satsuki Minami. NA početku su imale malo problema sa sporazumijevanjem, ali s vremenom su usavršile engleski i naučile nekolicinu hrvatskih riječi i izraza. Japanke su uvijek bile vesele, vedre, otvorene i požrtvovne u terenu pa im se nije bio problem uklopiti u ekipu. Mislim da bez njih ne bi uspjele ostvariti rezultat koji smo postigle jer su puno doprinijele igre , što kvalitetom što brzinom.

Doigravanje smo započele sa prvim mjestom na tablici tako da nam je prvi protivnik u doigravanu bio Rovinj, zatim Vinkovci te smo oba protivnika savladale u dvije utakmice s rezultatom 3:0. Nakon toga je uslijedilo finale protiv Marine Kastele. Sve 3 utakmice smo dobili dosta teško. U prvoj utakmici Kaštelanke su dobro počele i iskoristile našu nervozu te povele sa 2:0 u setovima, ali na kraju smo se ipak uspjele skupiti i stabilizirati u igri i izvukle utakmicu sa rezultatom 3:2 za nas. Iduća utakmica bila je u Kaštelima gdje nas je dočekala dvorana prepuna njihovih navijača i transparenata. Rezultat je tekao tijesno, nešto slično kao u Zagrebu. kada su njihovi navijači mislili da će Marina Kaštela pobijediti uspjele smo izvući pobjedu sa rezultatom 3:2. Za posljednju utakmicu klub se zajedno s nama potrudio bolje oko organizacije utakmice. Igralo se preko cijelog terena , tribine su bile popunjene što inače nije bio slučaj sa oko 700 navijača što je uvelike doprinijelo odličnoj atmosferi. Utakmica je završila s rezultatom 3:1 nakon što je uslijedilo slavlje, rekla je na kraju Ivana Žmire.
zmire67 600x281