Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 12:28

Essekeri opravdali očekivanja

Napisao 

Odličan rezultat je ostvario Tin Dujmović osvojivši 2. mjesto čime je opravdao poziv izbornika u širi sastav reprezentacije.

14. Croatija Open na kojem je sudjelovalo oko 1100 natjecatelja iz 21 države bila je prilika i da se pokužu na djelu karataši osječkog Essekera. Od članova Essekera nastupili su TIN DUJMOVIĆ u ketegoriji juniora do 55 kg. te IVAN GLAVAŠ u kategoriji seniora u katama.  Tin je prvu borbu protiv predstavnika Italije odradio vrlo oprezno i dobio tijesno sa 2 : 0.  U drugoj borbi protiv predstavnika Mađerske je pokazao nešto više raznovrsnosti i agresivnosti za konačni rezultat od 4 : 1. U trećem meču protiv predstavnika Hrvatske je proradio u punom sjaju i završio meč sa 7 : 0. Finalni meč sa predstavnikom Slovačke je protekao u međusobnom nadmudrivanju sa premalo akcije u kojem Slovak uspio napraviti jedan bod što je i konačni rezultat finala. Tina u narednom periodu očekuje još 3-4 kontrolna turnira te početkom 12-og mjeseca Prvenstvo Hrvatske gdje treba izboriti odlazak na juniorsko Prvenstvo Europe.karate esseker
Ivan Glavaš je u prvom i drugom kolu odličnim izvedbama pobijedio predstavnike Italije i Njemačke. U trećem kolu je izgubio od predstavnika  Mađarske koji ga je plasmanom u finale povukao u rapasaž. U repasažu za treće mjesto je rezultatom 3:2 izgubio od predstavnika Crne Gore. Iako je ostao bez medalje nismo nezadovljni nastupom s obzirom da je Ivan u početnoj fazi priprema a najvažnija natjecanja su nam tek početkom sklijedeće godine kada kao aktualni vice prvak Hrvatske treba otići stepenicu više i izboriti nastup na Prvenstvu Europe za seniore.