Četvrtak, 10 Travanj 2014 16:04

Iskušajte novi IZAZOV - planinska utrka na Jankovcu

Napisao 

7. brdska utrka ''Biser Slavonije''. Ove godine utrka je uvrštena u novi termin kako bi se uklopila u Dane Općine Čačinci, a boduje se za Hrvatsku planinsku ligu, kao i Planinski kup.

Samo dva tjedna nakon vrlo uspješnog 10. Osječkog FERIVI polumaratona održat će se još jedna utrka u Slavoniji. Bit će to 7. brdska utrka ''Biser Slavonije'' Jnakovac u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek i Parka prirode Papuk, te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci. Utrka će se održati u Parku prirode Papuk u subotu 12. ožujka 2014. godine s početkom u 10,30 sati.
Dužina staze za trkače seniore je deset kilometara, dok juniori i mlađi trkači trče  upola manju dionicu. Start utrke je kod Planinarskog doma Jankovac. Planinsko trčanje je puno zahtjevnije od cestovnog trčanja i zbog toga i manje popularno pa će i broj natjecatelja biti manji nego na Osječkom polumaratonu. Prema prognozama vrijeme će biti povoljno bez padalina pa će trkači i posjetitelji moći uživati u svim bogatstvima prirode slavonske planine Papuk.
- Ove godine utrka je uvrštena u novi termin kako bi se uklopila u Dane Općine Čačinci, a boduje se za Hrvatsku planinsku ligu, kao i Planinski kup. Svoj dolazak od zvučnijih imena najavio je i Zoran Žilić, najbolje plasirani hrvatski predstavnik na 10. Osječkom FERIVI polumaratonu, a kao i prošle godine očekujemo dolazak ponajboljih hrvatskih planinskih trkača. Staza u odnosu na prošlu godinu je nešto izmijenjena, što znači da prva tri kilometra idu dolje prema Slatinskom Drenovcu, nazad do jezera zatim se penje prema žičari. Na vrhu se pravi jedan krug kroz šumu dolje –gore,  a cilj je oko 1,2 kilometra od starta što znači da su start i cilj na različitim mjestima. – rekao je glavni organizator Damir Černić
U prošlogodišnjem Biseru Slavonije pobijedio je Nikola Mikulić iz Atletskog kluba Aviokarte Zagreb s vremenom 41,43. minute, a u konkurenciji seniorki najbrža je bila Matea Matošević iz zagrebačkog Agrama s vremenom 44,44 minute, a kako smo u izjavi Černića mogli pročitati glavni favorit za pobjedu kod seniora je Zoran Žilić koji nam je potvrdio dolazak i visoka očekivanja od svog nastupa i sam organizacije utrke:
Već sam trčao na ''Biseru Slavonije'' prije tri godine i bilo je jako lijepo. Tada sam i pobijedio. Očekujem dobru konkurenciju i naravno dobru organizaciju u što ne sumnjam jer ipak je tu i organizator koji se potvrdio na Osječkom polumaratonu – uvjeren je Žilić u dobar nastup i ove godine.

maraton biser slavonije
Važne upute za natjecatelje:
7. BRDSKA UTRKA ''BISER SLAVONIJE'' JANKOVAC
SUBOTA, 12.04.2014.
LI – NING PLANINSKI KUP
ORGANIZATOR: MARATON KLUB HRVATSKI SOKOL OSIJEK
SUORGANIZATOR: PARK PRIRODE PAPUK
POKROVITELJ: OPĆINA ČAČINCI
START: 10.30 SATI PLANINARSKI DOM „JANKOVAC“
SENIRI-SENIORKE: 10 KM
JUNIORKE, JUNIORI, KADETKINJE, KADETI: 5 KM
OKRRIJEPE: 5. KM
STARTNINA: SENIORKE-SENIORI: 80 KN
MLAĐE KATEGORIJE: 50 KN
NAGRADE : UKUPNO 1-2-3 MJESTO M/Ž NOVČANE + POKALI
KATEGORIJE: MEDALJE
EKIPNO: 1-2-3 MJESTO POKALI
SVI NATJECATELJI : MAJICE , RUČAK I OKRIJEPA
KATEGORIJE: PO PROPOZICIJAMA HAS –a
PRIJAVE: 08,00 – 10,00 SATI
START: 10,30 SATI
PROGLAŠENJE : 12,00 SATI
RUČAK : 12,30 SATI
MOGUĆNOST SMJEŠTAJA: PLANINARSKI DOM ''JANKOVAC'', MOB: 098 98 42 375
KAKO DOČI DO JANKOVCA: IZ PRAVCA VIROVITICE, SLATINE, PRIJE ČAČINACA SKRENUTI DESNO KOD PUTOKAZA ''JANKOVAC''
IZ PRAVCA POŽEGE, VELIKA - JANKOVAC
IZ PRAVCA OSIJEKA POSLIJE ČAČINACA PUTOKAZ LIJEVO ZA JANKOVAC
INFORMACIJE : DAMIR ČERNIĆ 091 7965366

jankovac