Subota, 30 Srpanj 2022 05:04

Sa užarenog pijeska Podstrane u Osijek se vraćaju novi prvaci i viceprvakinje Hrvatske

Napisao 

Juniorsko prvenstvo Hrvatske za muške i ženske pijeskaše u organizaciji splitskog KOP Žnjan bilo je ovoga puta sretno za osječke sastave.

Juniori KOP Retfala Mursa osvojili su prvenstvo nakon mrtve utrke s domaćim Žnjanom. Veoma blizu osvajanja šampionata Hrvatske bile su i juniorke KOP Retfala jer su u finalu se sastali s KOP Opatijom i remizirali. Čak su oba filalista imale isti broj osvojenih setova a da u Osijek stiže titula viceprvakinja i srebrna medalja odlučio je odnos osvojenih poena po setovima. Dramu i borbu za brončanu medalju imale su i odbojkašice na pijesku AOK Osijeka rođene 2003. godine i mlađe protiv domaćih odbojkašica KOP Žnjan iz Splita. No, Spličanke su zasluženo osvojile broncu a Osječankama je pripala nezahvalna tzv. drvena medalja i četvrto mjesto. Osječki OK Ferivi Višnjevac u borbi za peto mjesto pobijedile su KOP Osijek koji je tako završio na također odličnom 6.mjestu.

Bruno Krajnović, Kristijan Bečeheli, Dino Šoš, Martin Bošnjak i Petar Mikolčević su igrali za juniore, dok su za viceprvakinje Hrvatske nastupile Maja Škrtić, Lucija Glavaš, Inga Rukovanjski, Maria Lovrić, Helena Floreani i Rea Rajndl. Za AOK Osijek i KOP Osijek na užarenom pijesku terena u Podstrani igrale su Petra Zubonja, Ines Šlimleša, Tena Tadić, Bruna Vujčić, Nea Hegy, Csilla Rukovanjski, Sara Vuletić, Sara Đurišić, Bruna Kovačić, Marina Volmut, Leonarda Stojković.