Subota, 22 Kolovoz 2020 22:40

KOP Retfala viceprvak države, AOK KOP Osijek pete

Napisao 

I drugi sraz KOP Žnjana iz Splita i KOP Retfale iz Osijeka završio je pobijedom Spličanki na juniorskom prvenstvu Hrvatske za juniorke u odbojci na pijesku. Na igralištu u Podstrani ove dvije ekipe susrele su se prvo u skupini, da bi u finalu Žnjan osvojio zlato, a Retfala srebro.

 

Obje utakmice juniorke iz Splita pobijedile su s maksimalnih 2:0. U borbi za treće mjesto KOP Žal Banjole Pula pobijedila je KOP Siget rezultatom 2:0. U skupini B gdje su igrale ekipe iz Pule, Čakovca i Sigeta posebno je bilo dramatično jer su sve utakmice završile 1:1 pa su te tri ekipe imale isti broj bodova i set razliku, pa na kraju polufinale nije uspjela ostvariti ekipa iz Čakovca zbog slabije poen razlike. U A skupini KOP Žnjan je s 2:0 pobijedio i AOK Osijek i KOP Retfalu pa su dvije osječke ekipe u međusobnom susretu odredile tko ide u polufinale. Rezultat je bio 1:1, ali je Retfala zahvaljujući jednom setu više otišla u borbu za medalje.  Za Spličanke su nastupile Luna, Bečić, Tia Kovčo, Ema Rašić, Lucijana Terze, Kate Lijić, Ana Burilović, dok su Osječanke nastupile u sastavu Leonarda Sudarić, Marta Šarčević, Rea Rajndl, Petra Dugandžić i Lara Matusina. Za AOK KOP Osijek nastupile su Sunčica Jurković, Katarina Domjanović, Petra Mrak, Inga Rukovanjski i Taisa Weinand. I one su bile jako blizu plasmanu u polufinalu. Da je bilo više sreće mogle su u prvoj utakmici Inga i Taisa uzeti bod Splitu posebice u prvom setu kada su izgubile s tijesnih 24:22. No, ovoga puta jedan set je kumovao ispadanju.

 

Klupska prvenstva završavaju idući vikend na terenima u Puli kada je na redu kadetsko prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i juniorsko u muškoj.