Subota, 14 Rujan 2019 20:32

Tin Srbić u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Parizu prvim mjestom i najvišom ocjenom (14.500) osigurao finale

Napisao 

Europski viceprvak na preči Tin Srbić u današnjim je kvalifikacijama Svjetskog kupa u Parizu prvim mjestom i najvišom ocjenom (14.500) osigurao sutrašnje finale.

Svjetskom prvaku na preči iz 2017. godine te aktualnom europskom viceprvaku, Svjetski kup u Parizu prvo je natjecanje nakon osječkog Svjetskog kupa održanog u svibnju, a ujedno i posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva koje ga sljedećeg mjeseca očekuje u Stuttgartu.

-        Nisam se natjecao četiri mjeseca tako da je uvijek na prvom natjecanju nakon toliko vremena prisutna nervoza. Mišići se stisnu, pa je i teže odraditi, ali zadovoljan sam kako sam ovo odradio. Nisam odradio vježbu početne ocjene 6.2, nego 6.1, ali to su detalji i zadovoljan sam s ocjenom 14.500 na kraju. Trebalo mi je ovo finalo kako bih imao još jedan nastup i provjeru prije Svjetskog prvenstva. U finalu idem najjaču vježbu 6.5 i nadam se da ću ju odraditi. Kažem, ovo je samo priprema za svjetsko, tako da rezultat ovdje nije prioritet, ali ako napravim ono što sam isplanirao - onda neće izostati niti rezultat. - iskren je nakon odlično odrađenih kvalifikacija bio Tin

Drugo mjesto kvalifikacija preče pripalo je Izraelcu Alexanderu Myakininu (14.400), dok je trećeplasirani bio Litavac Robert Tvorogal (14.250).

Osim Srbića Hrvatsku je na Svjetskom kupu u Parizu predstavljalo još troje gimnastičara, točnije jedna djevojka i dva mladića. Nitko osim Tina ovoga se puta nije uspio plasirati u sutrašnja finala, no najbliže im je bila Ana Đerek. Ana je u kvalifikacijama partera zauzela deseto mjesto (12.250), dok je na gredi bila jedanaesta (12.900).  Na konju s hvataljkama Matija Baron završio je kao 13. s osvojenom ocjenom 13.550, dok je Renato Prpić bio 25. (12.400).

Finala po spravama, među kojima i finale preče u kojemu će nastupiti Tin, na rasporedu je sutra poslijepodne.