:
 
 
 
Larisa Ivanković i Bruna Juraić, ritmičke gimnastičarke KRG Osijek po prvi puta su nastupili u...
 
 
 
 
 
 
Tijana Korent (Tkalčec) i Petra Furač u kvalifikacijama preskoka na Svjetskom kupu u Guimaraesu...
 
 
 
 
 
 
Europski viceprvak na preči Tin Srbić u današnjim je kvalifikacijama Svjetskog kupa u Parizu...
 
 
 
 
 
 
MEVZA kup u Budimpešti, odnosno sraz s reprezentacijama Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke,...
 
 
 
 
 
 
Na novosadskom natjecanju u ritmičkoj gimnastici kategoriji za B i C program u dvorani Futog...
 
 
 
 
 
 
U B light programu na Pirueta kupu u Virovitici nastupile su i tri mlade osječke ritmičke...
 
 
 
 
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
Četvrtak, 30 Svibanj 2019 20:42

Benović i Tkalčec u finalu Kopra

Napisao 

Hrvatski reprezentativci izborili su dva finala na Svjetskom gimnastičkom kupu u Kopru. Aurel Benović tako će nastupiti u subotnjem finalu partera, a Tijana Tkalčec u finalu preskoka.

Mlada nada hrvatske gimnastike, 18-godišnji Aurel Benović, nakon uspješnog se vikenda u Osijeku, plasirao u svoje drugo finale u karijeri, i to drugo za redom. Benović je u današnjim kvalifikacijama partera osvojio odlično četvrto mjesto (14.000) te će nastupiti u subotnjem finalu svoje najjače discipline.

aurel1

-        Jako sam zadovoljan s odrađenom vježbom. Cilj mi je bio isti kao i u Osijeku - ući u finale, što sam i uspio sa svojom laganom varijantom vježbe, i to kao četvrti. Presretan sam jer vidim kako mi to sada zapravo postaje rutina (ulaziti u finala). U finalu ću ići s vježbom početne ocjene 6.1 i idem se potruditi uzeti svoju prvu medalju u Svjetskom kupu! - sretan je i optimističan uoči novog finala Aurel

Njemu će se u subotnjim finalima pridružiti naša ponajbolja gimnastičarka, iskusna rutinerka kada su Svjetski kupovi u pitanju, Tijana Tkalčec. Tijana je u kvalifikacijama preskoka zaradila ocjenu 13.500 te današnje natjecanje završila kao sedmoplasirana.

-        Zadovoljna sam izvedbom skokova u ovim kvalifikacijama, a osobito ocjenama koje sam dobila. Konkurencija je iznimno jaka, tako da je sam ulazak u finale već veliki uspjeh za mene. U finalu ću ponovno skakati novi skok, kako bih s njim stekla što više iskustva na natjecanjima, jer jedno je kad to izvodite kod kuće na treningu, a sasvim drugo je kad dođete na natjecanje. Nadam se da ću kroz nekoliko svjetskih kupova uspjeti usavršiti taj skok. - zadovoljna je nakon kvalifikacija Tijana

U kvalifikacijama preskoka nastupila je još jedna hrvatska gimnastičarka - Ema Kajić, koja je današnje natjecanje završila na desetom mjestu (13.000). U konkurenciji konja s hvataljkama nastupila su dvojica gimnastičara - Jakov Vlahek i Renato Prpić. Vlahek je zauzeo 13. mjesto (12.550), a Prpić 24. (11.550).

Sutra će u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Kopru nastupiti još dvije gimnastičarke - Petra Furač i Korina Brnada. Obje će se natjecati na gredi.

ferivi