Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 06:23

Petra Dugandžić i Lara Matusina Hrvatsku će predstavljati na U18 Europskom prvenstvu Rukovanjski/Mrak zapele u polufinalu

Napisao 

Odbojka na pijesku. Na kvalifikacijskom turniru na Jarunu pobijedile su sve kandidatkinje i u Ausriji će Lara i Petra predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u kategoriji U18. U finalnoj borbi pobijedile su par iz Čakovca koji je prethodno u polufinalu izbacio drugi osječki par Petru Mrak i Ingu Rukovanjski koje su na ovom natjecanju bile u cilju uigravanja za 1.ligu i pojedinačna prvenstva jer su premlade za ovu starosnu kategoriju. Inga i Petra su još sudjelovale i istom takvom turniru U20 poslijepodne i odigrale i u toj konkurenciji četiri utakmice nakon kojeg se dobio hrvatski predstavnik i u U20. Lunu i Mirnu Bečić iz Splita.

59860439 428633934633897 8322899016165621760 n

Inače i ova dva kvalifikacijska turnira u pojedinačnim kategorijama, kao i iduće subote seniorske kvalifikacije za Interkontinentalni kup, su svojevrsno otvaranje sezone za igračice KOP Retfala koje za manje od mjesec dana očekuje početak 1.lige, te pojedinačna i klupska prvenstva Hrvatske.

- Znali smo da su Lara i Petra najbolje i da imaju velike šanse da budu reprezentativke u ovom sportu i jako nas je veseliko kada su se kandidirale na ovom turniru. Iskoristili smo situaciju i na svojevrsno školovanje sa starijim kolegicama i naš mlađe kadetski par Rukovanjski/Mrak koje su odigrale pet teških utakmica u pet sati igranja na jarunskom pijesku. One su pak igrale i u konkurenciji u 20, rekao je Damir Rukovanjski, trener KOP Retfala ne skrivajući zadovoljstvo dobrom formom igračica na prvim utakmicama u novoj sezoni. Sada je samo dio igračica počeo s utakmicama, jer većina još uvijek ima obaveza u svojim ekipama dvoranske odbojke, posebice u kadetskim ekipama,  a ove godine mlađe dobne kategorije igraju tek 20 kolovoza svoje prvenstvo Hrvatske.

 

odbojka.hr