Utorak, 19 Ožujak 2019 20:41

Iako su u Dohu stigli tek u tri ujutro podium trening su odradili već nakon par sati

Napisao 

Hrvatski gimnastičari u istom sastavu u kojemu su prošloga tjedna pohodili turnir u Bakuu, od sutra kreću u nove pobjede na novoj dionici Svjetskog kupa u Dohi. U Dohi će se tako natjecati dvije naše gimnastičarke - Ana Đerek i Tijana Tkalčec te trojica gimnastičara - Tin Srbić, Filip Ude i Robert Seligman.

Tijana Tkalcec18-21 doha

 

Tin Srbic18-019 doha

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nakon sjajnog drugog mjesta na preči u Bakuu, svega 0,033 boda iza svjetskog prvaka Epkea Zonderlanda, u Dohi ide u lov na nove kvalifikacijske bodove za Olimpijske igre.

-        Iako smo tek u 3 ujutro došli u hotel i odmah za par sati imali podium trening, te smo svi bili umorni i „strgani“, dobro sam odradio svoju 5.9 vježbu s kojom ću se natjecati i u kvalifikacijama. Plan mi je kao i uvijek, ući u finale, i onda ići 6.2 vježbu kao i u Bakuu i u napad na medalje. Očekujem da ću se, ako sve odradim kako želim, boriti za zlato! - iskren je uoči kvalifikacija preče bio Tin

Filip Ude18-015 doha

Nakon solidnog šestog mjesta protekloga vikenda na konju s hvataljkama u lov na nove bodove i plasman u finale ide i bivši europski, svjetski te olimpijski viceprvak Filip Ude. Na konju s hvataljkama natjecat će se i prošlogodišnji doprvak Europe - Robert Seligman.

U ženskoj konkurenciji izrazito jakog turnira u Dohi hrvatske će boje braniti olimpijka Ana Đerek koja je na prošlotjednom natjecanju u Bakuu osvojila odlično šesto mjesto na parteru. Ana će u Dohi osim na parteru, kao i obično, nastupiti i na gredi. Uz nju, tu je i neizostavna Tijana Tkalčec, koja će nastupiti u kvalifikacijama preskoka.

Kvalifikacije su na rasporedu u srijedu i četvrtak, a prvi će od naših predstavnika u dvoranu već sutra kada će se dečki boriti za plasman u finale na konju s hvataljkama, dok će Tijana tražiti prolazak u finale preskoka.

Robert Seligman18-033 doha