:
 
 
 
Vježbama bez rekvizita u Novom Sadu na odlično organiziranoj Ritmika Reviji plus predstavile su...
 
 
 
 
 
 
Inga Rukovanjski iz KRG Osijeka imala je na novosadskoj Ritmika reviji Plus sraz sa starim...
 
 
 
 
 
 
Drugog finalnog dana DOBRO World Cup Osijek 2019., ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek...
 
 
 
 
 
 
Lijepo sunčano prijepodne izmamilo je brojne Osječanke i Osječane u Park Petra Krešimira IV...
 
 
 
 
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 10:09

Vratile se iz Nitre i Budimpešte s mnogo iskustava, ali i sedam medalja

Napisao 

Natjecateljice A programa Kluba ritmičke gimnastike Osijek Barbara Čuljak i Inga Rukovanjski imale su nesvakidašnji test ovaj vikend. Iako je sedam donesenih medalja uvijek poticaj i zadovoljstvo, veće je ono sportsko iskustvo natjecanja daleko od kuće, dva dana putovanja, dva natjecanja u 24 sata na dvije udaljene lokacije.

-       

snow inga i barbara1

Morale su mnogo puta zagrijvavati, izaći pred publiku u dvije različite dvorane, različiti uvjeti, drugi parteri, saniranje ozljenda, psihološka priprema, umor i slično što će ih ako izdrže u bilo kojem sportu čekati kao redovita događanja. Jer do sada kao male išlo se na jedno putovanje, zagrijali, odradili jednu ili dvije vježbe od minute i pol i put kući. Ovoga puta put u Slovačku, rano lijeganje i rano ustajanje, zagrijavanje više puta tijekom dana. Pa ponovno odlazak u hotel, opet rano ustajanje i put, pa novo zagrijavanje i novo natjecanje. I svaki puta ponovno se skoncentrirati na novi izlazak pred sutkinje. Inga se netjecala u Nitri s loptom, obručem i trakom, a u Budimpešti s čunjevima i obručem. Barbara je pak na oba natjecanja izašla s obručem i loptom. Bilo je i uspješnih i manje uspješnih izvedbi a i to je bio test kada moraš nastaviti natjecanje i nakon lošije izvedene prethodne vježbe. Pa je tako Inga nakon problema s obručem u Nitri uspjela se koncentrirati i dobro odraditi vježbe s loptom i trakom. Isto tako u Budimpešti čunjevi su pravili problem, ali poslije zato obruč nije. No, bila je to prilika i da se vidi što rade druge ritmičarke iz Italije, Azerbejđana, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske i drugih zemalja. Iako na oba natjecanja smo morali čak platiti i kaznu što nismo doveli svoje sutkinje, jer ih i nemamo, ali to nam nije umanjilo čar natjecanja i naš osnovni cilj u ova dva natjecanja.

Ovoga puta s Ingom i Barbarom na putu je bila Lucija Radolović dok je Nina Lončar ostala u Osijeku pripremati ostale ritmičarke za klupsko natjecanje.

 

ferivi