Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 10:09

Vratile se iz Nitre i Budimpešte s mnogo iskustava, ali i sedam medalja

Napisao 

Natjecateljice A programa Kluba ritmičke gimnastike Osijek Barbara Čuljak i Inga Rukovanjski imale su nesvakidašnji test ovaj vikend. Iako je sedam donesenih medalja uvijek poticaj i zadovoljstvo, veće je ono sportsko iskustvo natjecanja daleko od kuće, dva dana putovanja, dva natjecanja u 24 sata na dvije udaljene lokacije.

-       

snow inga i barbara1

Morale su mnogo puta zagrijvavati, izaći pred publiku u dvije različite dvorane, različiti uvjeti, drugi parteri, saniranje ozljenda, psihološka priprema, umor i slično što će ih ako izdrže u bilo kojem sportu čekati kao redovita događanja. Jer do sada kao male išlo se na jedno putovanje, zagrijali, odradili jednu ili dvije vježbe od minute i pol i put kući. Ovoga puta put u Slovačku, rano lijeganje i rano ustajanje, zagrijavanje više puta tijekom dana. Pa ponovno odlazak u hotel, opet rano ustajanje i put, pa novo zagrijavanje i novo natjecanje. I svaki puta ponovno se skoncentrirati na novi izlazak pred sutkinje. Inga se netjecala u Nitri s loptom, obručem i trakom, a u Budimpešti s čunjevima i obručem. Barbara je pak na oba natjecanja izašla s obručem i loptom. Bilo je i uspješnih i manje uspješnih izvedbi a i to je bio test kada moraš nastaviti natjecanje i nakon lošije izvedene prethodne vježbe. Pa je tako Inga nakon problema s obručem u Nitri uspjela se koncentrirati i dobro odraditi vježbe s loptom i trakom. Isto tako u Budimpešti čunjevi su pravili problem, ali poslije zato obruč nije. No, bila je to prilika i da se vidi što rade druge ritmičarke iz Italije, Azerbejđana, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske i drugih zemalja. Iako na oba natjecanja smo morali čak platiti i kaznu što nismo doveli svoje sutkinje, jer ih i nemamo, ali to nam nije umanjilo čar natjecanja i naš osnovni cilj u ova dva natjecanja.

Ovoga puta s Ingom i Barbarom na putu je bila Lucija Radolović dok je Nina Lončar ostala u Osijeku pripremati ostale ritmičarke za klupsko natjecanje.