Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 20:00

Nina Lončar i Lucija Radolović hrabro pred svojim učenicama pokažu se i na natjecanjima

Napisao 

To je hrabrost. Obuku dres i pred svojim učenicama odrade povremeno vježbe na nekom natjecanju. To su Nina Lončar i Lucija Radolović, jedne od najperspektivinijih budućih trenerica ritmičke gimnastike. Rijetko je u Hrvatksoj da djeca uče od bivših ritmičkih gimnastičarki. Radi se o Nini Lončar i Luciji Radolović koje povremeno pred svojim učenicama nastupe i na nekom natjecanju. Tako su obje izašle na parter i natjecale se dva puta u Novom Sadu, a ovaj vikend je i Nina Lončar odradila vježebe s loptom i obručem u Tuzli i još osvojila i medalje.

- Ovo zovemo hrabrost. Obje su bile odlične ritmičke gimnastičarke u A programu. Nakon pet godina i sad, slabo pripremljene, prijave se, zagriju i pokažu da svi vide da imaju od koga naučiti, rekao je Damir Rukovanjski, predsjednik KRG Osijeka.

Decathlon Logo

 

Prvi nastup su obje imale na turniru u Novom Sadu u vježbama s obručem i loptom. I to je bio prvi znak da one još mogu nakon pet godina pauze ponovno na međunarodna natjecanja. Prije nekoliko mjeseci Lucija je s Ingom Rukovanjski nastupila na seniorskom natjecanju u B programu, također u Novom Sadu. U subotu je pak Nina Lončar to isto napravila u Tuzli. Moramo imati na umu da je danas u cijeloj Hrvatskoj svega nekoliko trenerica koje su se i bavile ritmičkom gimnastikom, pa je stoga pojava Nine i Lucije, ovih 21-godišnjih studentica pravo osvježenje za budućnost osječke i hrvatske gimnastike, a postoji nada da će i ovim svojim potezom potaknuti još koju bivšu ritmičarku da se oproba u novom svjetlu

 DSCF0090