Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 19:33

OK Agrotehnika pojačana i brojnija u novu sezonu Istaknuto

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Valentina Grujin iz Vinkovaca, Laura Kušenić, Mia Ranogajec i Dora Eršetić iz Bilja nova su pojačanja osječkog odbojkaškog ženskog drugoligaša, dok su nakon godine pauze se reaktivirale i Vanda Borovac i Martina Hranić.

- Prvo smo nekako preživjeli šok kada su nam pred sam kraj kolovoza nogu dali prvo Ema Zgonjanin, pa onda i Lara Tompa, koja nije bila kapetan samo zato što je bila libero, ali je tako funkcionirala. Nije preostalo drugo nego nastaviti dalje. Znam da je mnogim djevojkama u klubu šok bila upravo Lara i da se mnoge i sada nisu s time pomirile jer je donekle bila idejni vođa ove generacije. Ali nema druge, s curama od prošle godine koje su starije godinu dana i s ovim koje nam se priključuju možemo slobodno reći da smo jači na svim pozicijama. Izgubili smo jednog srednjaka i libera, ali smo dobili još dvije tehničarke, srednjaka, te libera i pucača. Međutim, jači smo i s te pozicije da su nam kroz drugu ligu u protekle dvije godine neke cure sazrele i da budu nositeljice igre u 3. ligi, kao i dio djevojaka koje smo prošle godine kroz mlađe kadetsku ligu učili da ove godine mogu zaigrati i pravo prvenstvo. Posebice se tu misli na djevojke rođene 2003.godine na koje smo posebno ponosni jer mnoge od njih do prije dvije godine uopće se nisu bavile odbojkom, kaže trener Damir Rukovanjski. Podsjećamo da ih je prošle godine u pol sezone nakon neslaganja s trenerom napustila i mlada Luna Kraljik, a sezonu prije Lucija Mandić, Sunčana Tribuljak i Dorja Drenjančević. Sve su to bile mlade i perspektivne igračice koje smo rano gurali da počnu igrati drugu seniorsku ligu.

- No, prošle godine smo radili s novim djevojkama, paralelno s mlađim kadetkinjama i kadetkinjama i mislim da ćemo uz ova pojačana dobrano zapeti u obje lige. Uz to nastavljamo s mlađe kadetskom ligom, kadetskom ligom kao i juniorskom prvenstvom. Iskreno, malo su nam slabo trenirale igračice rođene 2004. i 2005. godine. Tu nismo zadovoljni njihovim angažmanom pa nam je želja da nam dođe još djevojaka toga godišta, ističe Rukovanjski.

Upravo i završava sezona odbojke na pijesku, a mnoge igračice ovoga kluba nastupile su za KOP Retfala u 1.ligi, te u mlađim dobnim kategorijama. U 1. ligi zauzele su šesto mjesto, dok su se ove godine okitile i titulom viceprvaka države u kadetskoj kategoriji.

- Trenutno nam je najveći problem raspored treninga. Naime, još nisu u gradu napravili konačan raspored termina po školskim dvoranama pa treniramo u mješanim skupinama a to znači da otpada mogućnost uigravanja a prvenstva su nam da tako kažemo pred vratima, rekao je na kraju trener Osječanki.

 

Pročitano 722 puta