:
 
 
 
Na temelju KALENDARA AKTIVNOSTI Hrvatskog gimnastičkog saveza za 2018. godinu 27. PEPH  u...
 
 
 
 
 
 
I Laura Božić na 24, te Petra Ribarić na 28. mjestu mogu biti zadovoljne svojim nastupima na...
 
 
 
 
 
 
Danas će hrvatske reprezezentativke LOZIĆ, RIBARIĆ I BOŽIĆ  odraditi preostale dvije...
 
 
 
 
 
 
Virovitičanka Lana Malčec, mlađa kadetkinja, bivša članica kluba ritmičke gimnastike Pirueta...
 
 
 
 
 
 
XVII. GRÁCIA KUP u Budimpešti prilika je za naše reprezentativke za prvi nastup u nastavku...
 
 
 
 
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
Subota, 07 Srpanj 2018 17:51

Hrvatski gimnastičari stopostotnim učinkom u finala Svjetskog kupa

Napisao 

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari nastavili su s odličnim vježbama na Svjetskom kupu u turskom Mersinu. Drugoga dana kvalifikacija, tri su hrvatske gimnastičarke - Furač, Benčinić i Zwicker, te gimnastičar - Kovačević, izborili mjesta u sutrašnjim finalima.

U kvalifikacijama grede briljirala je Petra Furač osvojivši prvo mjesto s ocjenom 12.200.

-        Zadovoljna sam svojim rezultatom, odradila sam vježbu najbolje što sam mogla. Nadam se da ću u finalu uspjeti još malo pojačati vježbu da ocjena bude još i viša od ove današnje. - na svoj se nastup osvrnula Petra

Još jedno mjesto u finalu grede zauzela je i Ira Benčinić koja je u današnjim kvalifikacijama osvojila peto mjesto. Irina ocjena iznosila je 11.800, koliko je imala i četvrtoplasirana natjecateljica. Osim u finale natjecanja na gredi, mlada se Riječanka plasirala i u finale partera (šesto mjesto), gdje će se pridružiti Christini Zwicker, koja je danas u kvalifikacijama bila četvrta. Podsjetimo, Zwicker je sinoć izborila i nastup u finalu preskoka.

Jedini muški predstavnik danas bio je Anton Kovačević koji je izborio nastup u finalu svoje najjače discipline - preče. Kovačević je u popodnevnim kvalifikacijama osvojio drugo mjesto zaradivši ocjenu 13.750.

-        Zadovoljan sam današnjom izvedbom, sve sam odradio po redu. Neke stvari su mogle biti još i bolje i uvjeren sam da ću ih pokazati u sutrašnjem finalu. Za sutra pripremam vježbu sa startnom ocjenom 6.1. Ovo sve je dobra priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. - iskren je bio Anton

ferivi