Subota, 07 Travanj 2018 21:33

Ambiciozni u radu sa sadašnjim mlađim kadetkinjama

Napisao 

Odbojkaški klub Agrotehnika koji od naredne sezone ponovno igra pod starim imenom AOK Osijek ima velike ambicije sa sadašnjim mlađim kadetkinjama.

Tridesetak mladih odbojkašica rođenih 2003 i 2004. godine redovito treniraju posljednje dvije godine u ekipi mlađih kadetkinja OK Agrotehnike. Dio njih, one koje su naučile sistem igre 6:2, oprobale su se i u mlađe kadetskoj ligi. 

- Želja je da iduće godine 2004. i 2005. godište nastavi igrati mlađe kadetsku ligu, dok bi sve djevojke 2003.godište kao posebnu ekipu uključili u natjecanje 3. lige. Iako imamo mnogo igračica koje su kasno počele trenirati odbojku ili došli s drugih sportova, smatramo da već sada mnoge mogu igrati redovito ligaško natjecanje u seniorskoj kategoriji. One koje još nisu spremne imaju tu mogućnost da se pripreme za to do listopada kada počinje natjecanje. No, imamo i situacija da nam dio igračice 2004. godište jako neredovito trenira a u isto vrijeme su razočarane što ne dobivaju priliku za igru. Pa tako u ovom mini ciklusu

priprema u vrijeme proljetnih ferija imamo njih nekoliko koje nisu došle ni na jedan trening. S njima i njihovim roditeljima ćemo morati porazgovarati jer je riječ o djevojkama koje bi nam stvarno trebale u idućoj sezoni. Imali smo i nekih problema s ekipom male odbojke, odnosno 2005. godištem. Zbog toga nismo htjeli ići ni na otvoreno prvenstvo Hrvatske u Rovinju iako smo imali na to pravi. Neke nisu nastupile na dijelu natjecanja, ali za nevjerovati je da smo imali igračicu iz šestog razreda osnovne škole koja nije htjela trenerati petkom navečer jer mora izlaziti s društvom. Posebice me je to kao trenera smetalo zato što su subotom ujutro bile utakmice. Na sreću, prije nekoliko dana ta je djevojčica prešla u drugi klub. A imali smo i situaciju da jednoj igračici koja nam je bila važna, mama zabrani igrati zbog ocjena, a i trenirati. Pitanje je koliko od takvih uopće možemo imati koristi u našim planovima za iduću sezonu. No, u svakom slučaju ove će nam djevojke imati mnogo natjecanja u narednoj sezoni pa će i konkurencija u ekipi sama izbaciti takve igračice. Moramo istaći i da su neke od tih cura imali čak i premijerne nastupe u kadetskoj konkurenciji, kao i u seniorskoj 2. ligi., istakao je trener Damir Rukovanjski koji je istakao da za mjesec dana djevojke počinju igrati i odbojku na pijesku na njihovu terenu u Retfali, a najbolje od njih nastupiti će i na prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku. Treba napomenuti i da je ovaj klub branitelj naslova prvaka Hrvatske u mlađim kadetkinjama u odbojci na pijesku.

odbojka.hr

ferivi