:
 
 
 
Lucija Radolović i Nina Lončar povele su Barbaru Čuljak i Ingu Rukovanjski na pojedinačno...
 
 
 
 
 
 
Dva dana ritmičke gimnastičarke iz cijele Europe prodefilirale su i pokazale svoje znanje. U...
 
 
 
 
 
 
Larisa Ivanković osvojila je peto mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja, a Bruna Juraić 1 u...
 
 
 
 
 
 
Osječka mlada ritmička gimnastičarka uspješno se nakon osam mjeseci vratila natjecanjima u...
 
 
 
 
 
 
To je hrabrost. Obuku dres i pred svojim učenicama odrade povremeno vježbe na nekom natjecanju....
 
 
 
 
 
 
U natjecateljskom smislu Salines kup veći je zalogaj i teži izazov od svih natjecanja ove jeseni,...
 
 
 
 
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
 •  
   
   
   
   
   
Srijeda, 11 Listopad 2017 14:37

RITMIČKA GIMNASTIKA: Inga Rukovanjski na osječkom Jugu na prvenstvu Hrvatske po rekvizitima

Napisao 

-         Nakon sutrašnjeg natjecanja u skoku u vis, od subote državnim prvenstvom u pojedinačnoj konkurenijic Ingi zapravo započinje sezona ritmičke gimnastike i niz natjecanja. Prvo na redu je ono u subotu, u osjčekoj dvorani Jug

Mislili smo i ne sudjelovati na ovom državnom prvenstvu. Klub je novi. Radili smo uspostavljanju treninga, termina, trenerskog kadra.... U međuvremenu imali smo prvenstvo Hrvatske na pijesku i Inga je u ekipi koja je postala prvak Hrvatske za mlađe kadetkinje. Bilo je još natjecanja u odbojci na pijesku. No, nakon završetka sezone na pijesku i finala Erste plave lige u atletici gdje je Inga bila 4. u skoku u vis,  zaključili smo i da imamo vremena da se pripremimo za pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Druge naše ritmičarke nisu spremne, ali Ingu smo prijavili da se pojavimo i ubilježimo naš prvi službeni nastup u A programu. Inače, ona je ulazno godište, 2004., i u juniorskoj je konkurenciji gdje se nalaze i gimnastičarke rođene 2002. I 2003. godine. Potpuno je jasno da su u toj konkurenciji, bez konkurencije Sunčica Lozić, Tena Čondo i Tamara Artić i da su u pravilu u svih pet disciplina one broj jedan. No, obzirom da je natjecanje u Osijeku stvarno nije imalo smisla preskočiti ga, ističu u KRG Osijek.

-          Malo me je trema jer se natječem na prvenstvu koje organizira bivši moj klub, ali moram to izdržati. Sutra imam još jedno važno natjecanje u skoku u vis, i jedno kolo druge hrvatske odbojkaške lige za seniorke gdje sam libero, a onda u subotu idem na parter s loptom, čunjevima, vijačom, trakom i obručem, kaže Inga koja je prije desetak dana imala pokusna natjecanja u Tuzli i Zadru i gdje se uvjerila u kvalitetu konkurencije. A i ulazimo u sezonu ritmičke gimnastike a odbojku na pijesku ostavljamo za svibanj iduće godine.

Inače, pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici održava se u Osijeku u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i mlađe kadetskoj konkurenciji. Kod seniorki veseli povratak Elene Milenković, a tu su i naše seniorske reprezentativke Petra Ribarić i Laura Božić. Natjecanje je u subotu u dvorani Jug u Osijeku, a juniorke i seniorke na parteru su od 13 do skoro 18 sati.

ferivi