Nedjelja, 06 Kolovoz 2017 15:41

Odlični susreti na terenima za odbojku na pijesku splitskog Žnjana

Napisao 
s lijeva: David Šmital, Karlo Jakovac, Petra Dugandžić, Dijana Karatović, Lara Matusina, Inga Rukovanjski, Ema Zgonjanin, Luna Kraljik s lijeva: David Šmital, Karlo Jakovac, Petra Dugandžić, Dijana Karatović, Lara Matusina, Inga Rukovanjski, Ema Zgonjanin, Luna Kraljik

Lara Matusina i Petra Dugandžić obranile prošlogodišnji naslov i osvojile zlatnu medalju na hrvatskom finalu Sportskih igara mladih . Ingu Rukovanjski i Emu Zgonjanin u polufinalu zaustavile pjeskašice iz Đakova, a Karla Jakovca i Davida Šmitala odbojkaši iz Zagreba. Na kraju Ingi i Emi četvrto mjesto, Jakovcu i Šmitalu treće.

kop split lara i petra s medaljama

Nakon brojnih borbi po regionalnim kvalifikacijama diljem Hrvatske, na završnici Sportskih igara mladih u Splitu, odnosno terenima na plaži Žnjan, našlo se po devet ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji za godište 2002. i mlađe. Lara i Petra, inače članice OK Čepin u dvoranskoj odbojci, a KOP Retfala u odbojci na pijesku ovogodišnje su klupske prvakinje Hrvatske. i tada zajedno s parovima Mandić/Tompa i Rukovanjski/Zgonjanin nisu znale za poraz. Tako je bilo i ovoga puta, a posebice su briljirale u polufinalnoj utakmici kada su deklasirale đakovačku ekipu i to čak rezultatom 15:1 u drugom setu. Inače, Đakovčanke su na kraju morale spašavati broncu protiv drugog osječkog para, također članice KOP Retfala. Inga je inače ritmička gimnastičarka Kluba ritmičke gimnastike Osijek, a Ema Zgonjanin pored KOP Retfale i OK Agrotehnike. Oba člana muškog dvojca, Jakovac i Šmital, članovi su OK Mursa u dvoranskoj odbojci, ali obzirom na sve bolje igre i na pijesku očekujemo njihov nastup uskori i na službenim natjecanjima za KOP Retfalu.

PROČITAJTE I TEKST MARIA KOKAJA U GLASU SLAVONIJE

kop inga i ema split

kop jakovac i smital split55

 

 

odbojka.hr

ferivi