Subota, 29 Travanj 2017 06:33

U nedjelju dođite u Đakovo na finale kupa u dresurnom jahanju

Napisao 

Državna ergela Đakovo 30. travnja 2017. godine u nedjelju organizira finale Kupa državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju. Početak ove fantastične i u svijetu izuzetno popularne discipline je u 10:00 sati. Natjecanje će se održati u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo.

Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji. Iz državne ergele Đakovo i Lipik pozivaju sve znatiželjnike i zaljubljenike u konjički sport i u konje općenito da im se pridruže i podrže sve natjecatelje. Dresurno jahanje je inače i olimpijska disciplina i kao takva plijeni pažnju široke publike koja će moći uživati u gracioznim i preciznim kretnjama konja, kroz koje mora pokazati osnovne kretnje: hod, kas, galop te prijelaze iz jedne vrste kretanja u drugi, ističu u Ergeli.

Konjičke priredbe u đakovačkoj zatvorenoj jahaonici

Inače, ovo je već drugi vikend za redom da publika prisustvuje odličnim sportskim i uzgajivačkim predstavama. Tako je i u prošlu subotu završen Kup Državne ergele Đakovo 2016./2017. u vožnji zaprega! Vozači i konji Ergele Đakovo postigli su izvrstan rezultat zauzevši prva tri mjesta u ukupnom poretku u vožnji dvoprega!

Dvopreg:

  1. mjesto - Antun Živić, suvozač Tomislav Obrovac (138 S. Slavonia XXI-2, 264 P. Mara LVI-1)
  2. mjesto - Josip Zirn, suvozač Dragan Žigić (223 S. Munja VIII-3, 278 S. Montenegra XLIII-1)
  3. mjesto - Danko Drobnjak, suvozač Dragan Žigić (339 S. Mara XIV-4, 225 S. Trofetta XIII-1)

Jednopreg:

  1. mjesto - Marko Albertović (513 Lili)
  2. mjesto - Antonio Mačinković (426 M. Gaeta)
  3. mjesto - Andrija Obrovac (274 S. Zenta)

Foto: Silvija Butković

ferivi