Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 15:49

Filip Jelošek brončani s uknjiženim prvim bodom za izbor u Hrvatsku reprezentaciju

Napisao 

Filip Jelošek odrađuje dvije odlične borbe, u pretkolu pobjeđuje predstavnika Karlovca Niku Ratkovića 18:1 i u borbi za medalju četvrtog nosioca turnira Luku Uremovića iz Zaprešića s kojim je odradio praktički dvije borbe, jer se u prvoj borbi nakon druge runde pri rezultatu 6:6 ustanovilo da elektronski oklop Luke Uremovića ne radi kako treba i da Filip praktički ni ne može zabiti poen na Lukin oklop, kada je glavni sudac turnira nakon pregledavanja snimke te borbe, odlučio da se uzme druga garnitura oklopa i da se meč ponovi od početka, koji je Filip dobio uvjerljivo s rezultatom 18:2

U dvorani „Sutinska vrela“ u Podsusedu, Zagreb održan je turnir pod nazivom „Plemeniti turnir Zaprešića 2017“ koji je ujedno bio i prvi po redu kriterijski turnir za juniorsku reprezentaciju koja treba nastupiti na Europskom prvenstvu koje se održava u studenom ove godine na Cipru. Na turniru je nastupilo 522 natjecatelja iz 70 klubova iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Na turniru je nastupio i taekwodo klub „Osijek“ sa svojih pet predstavnika u kadetskoj konkurenciji Marko Šimon (-45kg) i juniorskoj konkurenciji Hana Marković (-55kg), Filip Jelošek (-63kg), Matej Volarević i Denis Bakunić (oba -68kg).

tkd rep

Marko Šimon odrađuje dinamičnu i taktički tešku  borbu, punu preokreta protiv predstavnika zagrebačkog Iona Tonija Buckovića koja na kraju završava rezultatom 17:15  predstavnika i mora se zadovoljiti plasmanom od 5. do 8. mjesta. Hana Marković u prvom kolu odrađuje tešku i ujednačenu borbu s predstavnicom zagrebačkog Susedgrad Sokola Piom Rebić, koja u regularnom toku meča završava rezultatom 3:3 i pristupa se četvrtoj rundi na zlatni bod koja također završava neodlučeno 0:0. U tom slučaju elektronika kontrolira koja od natjecateljica je u četvrtoj rundi imala veći hit level tj. jači udarac na oklop protivnice koji nije rezultirao poenom i u ovom slučaju je to bila predstavnica Susedgrad Sokola Pia Rebić. U muškoj konkurenciji Denis Bakunić gubi predkolo od predstavnika Susedgrad Sokola Ante Čovića 16:11, a u istoj kategoriji u borbi za medalju nakon dobro odrađene borbe Matej Volarević nakon vodstva od 5:3, gubi borbu doslovno u zadnjoj sekundi borbe jer dobija udarac u glavu koji vrijedi 3 boda, protiv također predstavnika Susedgrad Sokola Dominika Dujmovića, inače trećeg nosioca turnira i gubi borbu 6:5 i samim time i medalju kao i bodove za reprezentativni status. Filip Jelošek odrađuje dvije odlične borbe, u pretkolu pobjeđuje predstavnika Karlovca Niku Ratkovića 18:1 i u borbi za medalju četvrtog nosioca turnira Luku Uremovića iz Zaprešića s kojim je odradio praktički dvije borbe, jer se u prvoj borbi nakon druge runde pri rezultatu 6:6 ustanovilo da elektronski oklop Luke Uremovića ne radi kako treba i da Filip praktički ni ne može zabiti poen na Lukin oklop, kada je glavni sudac turnira nakon pregledavanja snimke te borbe, odlučio da se uzme druga garnitura oklopa i da se meč ponovi od početka, koji je Filip dobio uvjerljivo s rezultatom 18:2. To je očigledno uzelo danak u trećoj Filipovoj borbi, s prvim nosiocem turnira, predstavnikom zagrebačkog Elite-a Jan Marin Cvijetinovićem koju gubi rezultatom 22:15, i ostaje brončani na ovom turniru s uknjiženim prvim bodom za izbor u Hrvatsku reprezentaciju.

Članovima kluba ostaju još dva turnira na raspolaganju da dođu do bodova za reprezentaciju, a to su Susedgrad-sokol Pokal u Zagrebu, 13.05.2015 i juniorsko prvenstvo Hrvatske 24.06.2017. u Zadru.

ferivi