Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 14:14

Suci presudili protiv Laure udarac protivnice koji je bio neispravan

Napisao 

U borbi u kojoj je Ana povela s 3:0, pa zatim Laura s 4:3,  pred kraj borbe presudili su sudci u korist Ane, s dodjelom poena za udarac šakom  koji se boduje 1 poenom, a koji nije bio pogođen kako treba, jer je Ana pogodila Lauru u ruku, a ne u oklop i jednom opomenom za Lauru koja također donosi  1 bod.

U nedjelju u sportskoj dvorani „Proložac“ u Donjem Proložcu pokraj Imotskog, održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 111 najboljih seniora iz 25 klubova. Organizator turnira bio je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin turnira bio je taekwondo klub „Imotski“

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ s dvije natjecateljice, Andreom Begić u kategoriji -57kg i Laurom Zahirović u kategoriji -62kg, kojoj je ovo prva seniorska godina. Ove dvije kategorija slove za najteže kategorije u ženskoj konkurenciji s najviše kvalitetnih boraca. Andrei u prvom kolu žrijeb dodjeljuje predstavnicu  splitskog Marjana Brunu Vuletić juniorsku Europsku prvakinju protiv koje gubi. Laura Zahirović u prvom kolu u jednoj taktički teškoj borbi punoj preokreta, protiv Karle Krsnik iz zagrebačkog Metalca uspijeva pobijediti rezultatom 13:12. U drugom kolu u borbi za medalju Lauri žrijeb dodjeljuje također juniorsku Europsku prvakinju  Anu Taslak iz zagrebačkog Jastreba. U borbi u kojoj je Ana povela s 3:0, pa zatim Laura s 4:3,  pred kraj borbe presudili su sudci u korist Ane, s dodjelom poena za udarac šakom  koji se boduje 1 poenom, a koji nije bio pogođen kako treba, jer je Ana pogodila Lauru u ruku, a ne u oklop i jednom opomenom za Lauru koja također donosi  1 bod. Mlada Laura na kraju mora biti zadovoljna s plasmanom od 5.-8. mjesta na svom prvom seniorskom prvenstvu Hrvatske.

 

ferivi