Utorak, 01 Studeni 2016 21:20

Ni nakon video replaya suci nisu priznali udarac u glavu

Napisao 

uniorka Laura Zahirović nastupa kao zadnja predstavnica taekwondo kluba „Osijek“ prvog dana. Žrijeb joj je donio u prvom kolu srpsku reprezentativku Nadicu Božanić s kojom odrađuje odlično dvije runde i pred kraj druge runde u jednoj akciji Laura dotiče lice srpske predstavnice, što bi trebala biti tri boda, koje sudci nisu digli, trener diže karton i traži video replay, međutim položaj tijela natjecateljica je bio takav da se na snimci kontakt noge i lica ne vidi i sudci ostaju pri odluci da kontakta nije bilo

U subotu i nedjelju u „Hali Pionir“ u Beogradu održavao se turnir „Galeb trophy – Serbia open 2016“, turnir WTF (World Taekwondo Federation) G-1 klase sa preko 1200 sudionika iz cijelog svijeta. Na tom turniru nastupilo je naših šest članova i to: kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon (oba-41kg), juniorke Hana Marković (-55kg) i Laura Zahirović (-59kg), junior  Filip Jelošek (-63kg) i seniorka Andrea Begić (-57kg).

Prvog dana turnira na tatami izlaze kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon  koji u prvim rundama uspijevaju parirati starijim protivnicima ali u drugoj i trećoj rundi dolazi do izražaja iskustvo protivnika koji na kraju glatko pobjeđuju. Juniorka Laura Zahirović nastupa kao zadnja predstavnica taekwondo kluba „Osijek“ prvog dana. Žrijeb joj je donio u prvom kolu srpsku reprezentativku Nadicu Božanić s kojom odrađuje odlično dvije runde i pred kraj druge runde u jednoj akciji Laura dotiče lice srpske predstavnice, što bi trebala biti tri boda, koje sudci nisu digli, trener diže karton i traži video replay, međutim položaj tijela natjecateljica je bio takav da se na snimci kontakt noge i lica ne vidi i sudci ostaju pri odluci da kontakta nije bilo. Poslije toga tijek borbe odlazi na stranu srpske predstavnice koja na kraju pobjeđuje Lauru i na kraju turnira biva prva u toj kategoriji. Drugi dan na borilište prva izlazi Hana Marković koja odrađuje tešku i neizvjesnu borbu sa srpskom reprezentativkom Jovanom Atlagić u kojoj prve dvije runde odrađuje 0:0 i tek u trećoj rundi srpska predstavnica zabija bod, u tom trenutku Hana kreće na sve ili ništa, ali do kraja runde uspijeva zaraditi dvije opomene zbog pada i tako izgubiti još jedan bod. Na kraju srpska predstavnica pobjeđuje s 2:0. Druga na tatami izlazi mlada Andrea Begić kojoj je ovo prva godina seniora i drugi ovako jaki G-1 turnir u karijeri i na žalost gubi od predstavnice Grčke.  Posljednji na tatami izlazi junior Filip Jelošek koji odrađuje borbu punu preokreta u bodovnom smislu protiv mađarskog reprezentativca Adama Saraia. U toj borbi oba su borca uspjela skupiti i dosta opomena, po devet obojica, a sa deset opomena se gubi borba. Dvadeset sekundi prije kraja meča događa se situacija u kojoj mađarski predstavnik izvodi dvostruki kružni udarac od kojih prvi pogađa Filipa ispod pojasa od kojeg on pada na pod. To glavna sutkinja meča ne vidi i dodjeljuje desetu opomenu Filipu i tako ga automatski proglašava gubitnikom. Trener nije imao karton koji je izgubio u jednoj spornoj situaciji u prvoj rundi i tako Filip ostaje zakinut u ovoj borbi.

ferivi