Utorak, 11 Listopad 2016 07:40

Ttaekwondo: Andreino zlato s Kondora

Napisao 

Laura osvaja drugo mjesto u svojoj kategoriji pobijedivši dvije borbe, 6:2 Martinu Ivančević (Sutla Šenkovac) i 27:4 Helenu Kesić (Centar Hadžići), i izgubivši u finalu od Laure Glasnović (Jastreb), dok Andrea osvaja prvo mjesto pobjedama 15:3 nad Patriciom Bašić (Obrovac) i u finalu 4:1 nad  Ivonom Lukić (Sajnami).

Održan je 11. Kondor open  i 3. Kondor kid open  u Podsusedskoj dvorani "Sutinska vrela". Na turnir 11. po redu nastupali su mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u borbama i natjecatelji u formama, a na 3. Kid openu nastupali su najmlađi sudionici turnira godišta 2008. i 2009. u jednoj starosnoj skupini podijeljeni po težinskim kategorijama i godišta 2010. i 2011. u drugoj starosnoj skupini podijeljeni po težinskim kategorijama te u kick-u (udaranje u vreću s elektronskim oklopom što više udaraca u 20 sekundi). Na turniru je nastupilo  63 kluba, 477 natjecatelja u borbama, oko 50 natjecatelja u formama, i 127 na kid openu i kickovima iz sedam država: Republika  Češka, Slovenija, BiH, Mađarska, Kosovo, Bugarska i Hrvatska. Ovo je ujedno bio i slavljenički turnir, jer je taekwondo klub Kondor slavio dvadesetu godišnjicu osnutka kluba.

tkw kondro2
Na turniru je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svoje 3 članice. Na natjecanju su nastupile juniorke Hana Marković (-55kg) i Laura Zahirović (-59kg), te seniorka Andrea Begić (-57kg).
Prva na tatami izlazi Hana koja odrađuje dobru borbu, u kojoj sudci prave jednu grešku i za jedan potez protivnice dodjeljuju 2 dodatna boda iako je elektronika to već automatski odradila. Na traženje trenera da ponište ta 2 boda sudci ostaju pri svojoj odluci, jer na natjecanju nije bilo kamera i video replay-a i to nisu mogli provjeriti. To donosi prevagu i na kraju pobjedu Haninoj protivnici Karli Kolić iz zagrebačkog Osvita od 7:5.

Druge dvije natjecateljice odrađuju odličan posao, pa tako Laura osvaja drugo mjesto u svojoj kategoriji pobijedivši dvije borbe, 6:2 Martinu Ivančević (Sutla Šenkovac) i 27:4 Helenu Kesić (Centar Hadžići), i izgubivši u finalu od Laure Glasnović (Jastreb), dok Andrea osvaja prvo mjesto pobjedama 15:3 nad Patriciom Bašić (Obrovac) i u finalu 4:1 nad  Ivonom Lukić (Sajnami).
Pred taekwondo klubom Osijek je velik zadatak, dva turnira G-1 kategorije, Belgrade Galeb trophy 29. i 30.10.2016. na kojem će nastupiti kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon, te junior Filip Jelošek, Juniorke Hana Marković i Laura Zahirović, te seniorka Andrea Begić i Croatia open 12. i 13.11.2016.

tkw kondor3

ferivi