Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 10:20

Tea Šojat javlja se iz Tel Aviva

Napisao 

Europsko prvenstvo u dizanju utega, u Izraelu, novi je izazov osječanke Tee Šojat, nama inače poznatijoj kao karatašici karate kluba Osijek.

sojat utezi2- Nakon svega jedino sto je bitno da nikad, ali nikad ne gubis vjeru u sebe i kad se okrenes i pogledas sve, da imas ljude pored sebe koji te stvarno vole i podrzavaju. Nista nam nije islo u korist, ali smo uspjeli napraviti nesto, 8 skinutih kila u 10 dana, samo 6 mjeseci treninga. Trzaj 50, 57, izbacaj 65, u kategoriji do 53 i nova 4 drzavna rekorda, 10 mjesto u trzaju, sve ukupno 11, tako da jedino sto mogu biti je zahvalna na svemu tome, a najveca hvala mojim roditeljima, mom treneru Boži, cijelom Dizackom klubu Slavonija i prijateljima bez kojih to nista ne bi bilo moguce. Pozdrav iz preljepog Izraela od Tee Šojat na njezinom facebook profilu.

sojat utezi1

U Tel Avivu se održava Europsko prvenstvo u dizanju utega, a Hrvatska ima tri predstavnika. U nedjelju je u akciji bila Tea Šojat koja je u kategoriji do 53 kilograma zauzela 11. mjesto. Šojat je u Tel Aviv otputovala nadajući se kako može prebaciti 130 kilograma, međutim na kraju je natjecanje završila s ukupno 122 kilograma i to 57 kilograma u trzaju i 65 kilograma u izbačaju.Tri kilograma više podignula je desetoplasirana Irkinja Alexandria Craig od koje je Šojat bila bolja u trzaju (55 kilograma), ali je zato Irkinja podignula pet kilograma više u izbačaju.Zlatno odličje odnijela je Turkinja Aysegul Coban koja je ukupno podignula 195 kilograma (81+114) i za kilogram nadmašila Ukrajinku Paratavu koja je podbacila u izbačaju i tu izgubila zlatno odličje, kaže se u izvještaju s Europskog prvenstva.

svi rezultati

Natjecanja na ovom prvenstu možete pratiti uživo na live streamu prateći link uživo iz Tel Aviva a ovdje možete pratiti rezultate i burzu medalja.  

sojat izrael

Video sadržaj