Srijeda, 12 Listopad 2022 17:01

Taekwondo klub Osijek na zagrebačkoj Čigri

Napisao 

Proteklog vikenda održan je Čigra open 2022. u dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu. Na turniru nastupilo je 719 natjecatelja iz Slovačke, Češke, Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Na ovom turniru svoje vještine su mogli odmjeriti mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori iz najjačih klubova ovih zemalja

tkw cigra1

 

Taekwondo klub Osijek nastupio je s 3 natjecateljice u juniorskoj  konkurenciji i jednoj u kadetskoj konkurenciji: Maja Mulić (-51kg - kadetkinja), Ena Anušić (-46kg), Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-63kg) koje su juniorke. Ovaj turnir je bio kriterijski turnir za gradsku selekciju grada Zagreba pa su tako nastupili najjači borci iz zagrebačkih  klubova, a cijeli turnir se odvijao po novim pravilima svjetske taekwondo federacije. Najbitnija promjena je da se sada borbe odlučuju na 2 dobijene runde od 3 i svaka runda starta s rezultatom 0:0.

 

Prva na tatami izlazi kadetkinja Maja Mulić i u polufinalu gubi borbu rezultatom 2:0 (3:0; 8:0) od kasnije pobjednice turnira Lare Marije Žagar iz zagrebačkog Susedgrad – Sokola i ovaj puta mora se zadovoljiti brončanom medaljom.tkw cigra33

 

Juniorka Ena Anušić ponavlja njezin rezultat protiv Magdalene Kolarić iz karlovačke Prane. Treba napomenuti da je rezultat bio 2:0 (0:0;0:0). Kako ni jedna od natjecateljica nije napravila bod ni u jednoj rundi odlučivao je hit point (udarac u oklop koji nije dovoljno jak da podigne bod, ali ga elektronski sustav ipak zabilježi) koji je u obje runde otišao na stranu Enine protivnice. Na kraju ove neizvjesne borbe Ena se okitila brončanom medaljom.

 

Juniorka Dora Dragovan također osvaja brončanu medalju izgubivši u polufinalu od kasnije pobjednice turnira zagrepčanke Ane Karlušić (Metalac) sa 2:1 (14:5; 6:7; 14:7).

Juniorka Nina Vicković u borbi za medalju gubi od prve nositeljice turnira Anje Krstinić (Novi Zagreb) 2:0 (6:0; 7:0).

tkw cigra2

tkw cigra22