Sport Danas

Sport Danas

U Münchenu su izvučene kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo za žene. Hrvatska je smještena u skupinu E sa Srbijom i Bugarskom.

Kvalifikacijski prozori za prvenstvo koje će se igrati 2023. godine u Izraelu i Sloveniji su kako slijedi:

  • 11. do 14.11. 2021.
  • 24. do 27.11. 2022.
  • 24. do 27.02. 2023.

 

Više na poveznici http://bit.ly/drawEBW2023

Posljednja četiri kola u Novalji uspjela su donijeti opstanak za djevojke i momke KOP Retfala u 1.hrvatskoj odbojkaškoj ligi na pijesku. KOP Osijek već je ranije ispao iz lige tako da će od naredne godine igrati u 2.ligi

 

Na kadetskom prvenstvu koje se održalo u Podstrani kod Splita KOP Retfala kod juniorki osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od domaćina KOP Žnjan, dok je KOP Osijek uspio ući u polufinale ali je zaustavljen od KOP Žnjana. U polufinalu KOP Retfala je uspjela eliminirati KOP Žal Banjole iz Pule.

 

 

Na terenima pored bazena u Đakovu održano je klupsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku, a osječka KOP Retfala okitila se brončanom medaljom u konkurenciji juniorki, te srebrnom u natjecanju juniora.

 

U posljednaj tri kola i sve tri osječke ekipe u 1. ligi odbojke na pijesku pokušati će zadržati status prvoligaša. KOP Osijek već je praktički ispao a ostale su samo teoretske šanske dok djevojke KOP Retfala će pokušati izbjeći dodatne kvalifikacije, kao i muški članovi KOP Retfala.

U muškoj konkurenciji KOP Vukovar drugim mjestom ostvario pravo na kvalifikacijski susret s pretposljednjom ekipom iz ovogodišnje 1.lige kako bi ušli u 1.hrvatsku ligu u odbojci na pijesku. Pjeskašice drugih ekipa prvoligaša KOP Osijek i KOP Retfala odlično su igrale u čak 24 utakmice i pokazale mogućnost igranja i na seniorskom natjecanjima.

Kadetkinje Osijeka osvojile su drugo mjesto na klupskom prvenstvu Hrvatske, dok su kadeti postigli isti uspjeh. I dok su iz Osijeka i krenuli u želji da se dokopaju finala ekipe Retfale, iznenađenje je ulazak u polufinale mlade ekipe KOP Osijeka. No, u borbi za 3.mjesto izgubili su od Puljanki.

Tibor Verasto i Ivan Brletić iz Daruvara kao i Inga Rukovanjski u paru s Taisom Weinand izgubili su u borbi za broncu pa su im tako pripala nezahvalna četvrta mjesta. No, obzirom na veliku konkurenciji i mnogo odigranih utakmica možemo smatrati to dobrim rezultatom. U muškoj konkurenciji sudjelovali su i članovi KOP Retfale iz Osijeka Dino Šoš i David Šmital koji su podijelili peto mjesto. Od djevojaka iz KOP Retfale Maja Škrtić i Gala Bereš plasirale su se na deveto mjesto, Petra Mrak i Ena Mjertan su završile turnir na 13.poziciji, dok su Helena Floreani i Sara Đurišić završile turnir na 17. mjestu.

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji KOP Retfala drži priključak za vodećima i nadaju se ove godine osvajanjem mjesta u gornjem dijelu tablice

Nedjelja, 20 Lipanj 2021 19:42

Ante, Luka i Toni odlični na KRK kupu

Na karate natjecanju KRK Kup  koji je brojio 224 natjecatelja iz 29 klubova u kategoriji dječaci 2013/2014 godište-26 kg ANTE OGREBIĆ osvaja 1.mjesto. Luka Mesić u istom godištu, ali +35 kg s dvije odrađene borbe osvaja 1. mjesto. U polufinalu pobijedio je s 8:0, a u finalu s 3:0. Toni Ćupić u istoj starosnoj kategoriji,ali do 32 kilograma osvojio je nakon poraza u finalu s 2:3, srebrnu medalju.Za Karate akademiju Osijek ovim natjecanjem krenuli smo u ciklus priprema za Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, rekao je glavni trener kluba Goran Mesić.<< Početak < Prethodno 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeće > Kraj >>
Stranica 1 od 113