Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022 06:23

OOK Fažana prvak 2.lige

Napisao 

OOK Fažana pobjednik je ovogodišnje 2. hrvatske odbojkaške lige na pijesku i time su djevojke ostvarile pravo nastupa u idućoj sezoni u najjačem rangu klupskog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, 1.ligi.

 

Nakon odigranih 12 kola i 11 pobjeda imale su na kraju u Đakovu gdje je odigrano drugih šest kola pet poena prednosti nad drugoplasiranom ekipom. To su ovoga puta bile odbojkašice na pijesku KOP Tur iz Velike Gorice. One su iza sebe za svega jedan bod ostavile na trećem mjestu ekipu KOP Đakovo. Kao drugoplasirana ekipa 2.lige imale su mogućnost da dodatnim kvalifikacijama ostvare prolaz u 1.ligu utakmicom protiv pretposljednje ekipe 1.lige. Ove godine to je bila ekipa KOP Retfala iz Osijeka. Kvalifikacije ove dvije ekipe održane su u Đakovu odmah po završetku natjecanja u 2.ligi. U toj utakmici odbojkašice na pijesku KOP Retfala pobijedile su KOP Tur s 2:0 te tako ostvarile opstanak u 1.ligi.

 

Za prvaka 2.lige OOK Fažana u Đakovu na šest kola drugog dijela nastupile su Ćosić, Zelenika, Bertagia, Ćopić, Ivanović i Milinović. Na utakmici kvalifikacija za 1.ligu za KOP Tur igrale su Lukić, Ninčević, Ivanković i Vujević, a za KOP Retfala Maria Lovrić, Lucija Mandić, Rea Rajndl i Inga Rukovanjski. Prvo okupljanje, odnosno prvi dio prvenstva odigran je početkom srpnja u Velikoj Gorici, a drugi dio u Đakovu.