Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2022 15:27

AOK Osijek viceprvakinje Hrvatske za mlađe kadetkinje u odbojci na pijesku

Napisao 

Prvo mjesto u Puli na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje osvojile su mlade odbojkašice na pijesku domaćina HAOK Žal Banjole. No, porazom u finalu drugo mjesto osvojile su pjeskašice AOK Osijeka, a treće OK Ferivi Višnjevac

Pjeskašice, mlađe kadetkinje, pulske HAOK Žal Banjole, ovogodišnje su klupske prvakinje Hrvatske. Na terenima uvale Valkane u Puli u finalu su svladali vršnjakinje iz AOK Osijeka rezultatom 2:0. U borbi za treće mjesto sastale su se ekipe KOP Opatija i OK Ferivi Višnjevac. Brončanu medalju osvojile su mlade odbojkašice na pijesku osječkog OK Ferivi Višnjevac nakon što su svladali Opatijke s 2:0.

Ovogodišnji šampion do finala je stigao osvajanjem prvog mjesta u svojoj skupini u kojoj su igrali još OK Gusar iz Omiša, KOP Opatija i KOP Osijek. Iz ove skupine kao drugoplasirani u polufinale se plasirale djevojke iz KOP Opatija.

Viceprvakinje, AOK Osijek, do polufinala su stigli osvajanjem prvog mjesta u skupini gdje su iza sebe ostavili OK Ferivi, KOP Čakovec i KOP Retfala iz Osijeka. Drugo mjesto i također polufinale osvojila je ekipa Ferivija gdje je izgubila od HAOK Žal Banjole. AOK Osijek je pak do finala došao nakon što je u polufinalu s 2:0 pobijedio igračice iz Opatije. Tako su prvo mjesto zauzele domaće Puljanke iz HAOK Žal Banjole, drugo AOK Osijek, treći, također iz Osijeka OK Ferivi Višnjevac ,a četvrto mjesto pripalo je KOP Opatija. Nakon razigravanja za pozicije od petog do osmog mjesta dobili smo slijedeći redoslijed. Peto mjesto za OK Gusar Omiš, šesto KOP Čakovec, sedmo KOP Osijek i osmo KOP Retfala.

Za ekipu AOK Osijek nastupale su Iva Bogeljić, Csilla Rukovanjski, Lucija Šoš i Tara Kovač. OK Ferivi igrao je u sastavu Lana Lizak, Tara Kovač, Dora Lizak, Anamarija Vranjković, Lora Božičević i Lucija Zelić. Za ekipu KOP Retfala nastupile su Eni Vukmirović, Ira Ivezić, Dora Vuletić, Lora Zubović, Anja Savić, Lana Trivunović, Sara Kovačev, Lana Kujundžić, a za KOP Osijek su igrale Ana Lučić Antea Kramarić, Iva Novotni, Anja Brković, Ana Aračić, Ines Šimleša, Petra Zubonja, Nika Damjanović i Ana Sablić

- Žao mi je što na kraju nismo uspjeli i u finalu pobijediti jer zadnji puta prvaci Hrvatske su nam bile cure rođene 2002. godine. Dakle prije pet godina a bilo je i sada dobre šanse. Nastupili smo s tri ekipe. Jednu smo sastavili od iskusnijih koji su lovili rezutlat a u druge dvije smo imali još 16 djevojčica koje su lovile prva iskustva u ovom sportu, pokušali se nametnuti za igranje 2. lige idući vikend u Đakovu, a isto tako i mnoge od njih da pripremimo za prvenstvo u ovakvoj kategoriji u idućoj sezoni, rekao je trener Damir Rukovanjski koji je istakao i da za svaku igračicu ima sada malo jasniju sliku o trenutnim mogućnostima. Dvije djevojke, Lucija Šoš i Ana Aračić,  s ovoga natjecanja pokušati će i za dva tjedna ostvariti sličan rezultat na prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadetkinje na zagrebačkom Jarunu.

pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA autora Damira Bečehelija