Četvrtak, 27 Svibanj 2021 05:43

U20 - Na Pag po vizu za Europsko prvenstvo i titulu dražavnog prvaka

Napisao 

U Novalji na otoku pagu naredni vikend će se juniorke i juniori boriti za titulu prvaka Hrvatske u kategoriji U20. Pjeskašice i pjeskaši rođeni 2002. godine i mlađi na terenima u Novalji će se boriti i za mjesto koje vodi na Europsko prvenstvo u odbojci na pijesku do 20. godine, koje će se održati 8.-11. srpnja 2021. godine u Izmiru (Turska) a na koje će ići pobjednici ovoga natjecanja.

 

kop pula taisa i radanović

Prijavljeno je šest muških, i 14 ženskih parova. Očekuje se lijepo vrijeme i dobri uvjeti za natjecanje a bit će to ujedno i jedan od prvih događaja u Novalji nakon ublažavanja mjera protiv pandemije korona virusa, a ujedno je to i uvod u tromjesečnu seriju službenih natjecanja HOS-a u odbojci na pijesku koja će se održavati diljem Hrvatske.Iz Osijeka na put u Novalju idu parovi Mislav Karačić i Luka Peljušić, Dino Šoš i Martin Bošnjak, te djevojke Petra Mrak i Karla Krstić, Taisa Weinand i Inga Rukovanjski i Petra Dugandžić i Rea Rajdnl. Podsjetimo, odlično treće mjesto u kategoriji U22 su osvojili Peljušić i Karačić, dok su na istom natjecanju u Splitu prije dva mjeseca Petra Dugandžić i Lara Matusina osvojile četvrto mjesto. Nažalost, Matusina je u međuvremenu doživjela tešku povredu koljena i za nju je ova sezona završena i očekuje ju operacija i oporavak do iduće pjeskaške sezone.

Ubrzo nakon prvenstva Hrvatske u Novalji za juniorke slijedi nakon dva tjedna i Kup Hrvatske u Čakovcu, a tjedan dana iza igra se i klupsko prvenstvo Države u Đakovu, a 1. liga započinje zadnji vikend u lipnju u Vrapču.