Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 14:45

Ritam Beograd - ocjene i rezultati - Bjeloruskinje uzele najviše

Napisao 

U biranom društvu i u subotnjem A programu, a i u nedjeljnom B osječki klub Rondo imao svoje predstavnice

U A programu nakon što dio težina joj nije priznat Inga Rukovanjski zauzela je svejedno odlična mjesta. Peto mjesto u višeboju iza Varaždinke Artić, predstavnice Mađarske i dvije Bjeloruskinje, dok je za vježbe bez i sa obručem osvojila četvrta mjesta. Za vježbu bez rekvizita je dobila ocjenu 10.900, a s obručem 8.700. Da su bile priznate vježbe pod nazivom trostruka palačinka te ocjene bi bile za jedan bod više. No, stvar su svojim odličnim nastupom Brankine učenice popravile u nedjeljnom programu, kada je i na prigovor dijela sutkinja priznavane te tzv. teški elementi.

SREBRO I BRONCA ZA RONDO

Patricija Mate bila je ukupno peta, a Katja Kremer sedma. No, za svoju vježbu s obručem Patricija je dobila ocjenu 8.800 i osvojila srebrnu medalju, dok je Kremer za vježbu bez rekvizita dobila brončanu medalju i ocjenu 10.100. Svoj beogradski debi imala je Ana Sili koja s 8.250 osvojila peto mjesto. Ena Rastija je u svojoj skupini bila 11. ukupno, dok je s ocjenom 8.100 osvojila 13.mjesto bez rekvizita. Nastupila je i u vježbi s obručem i bila odlična 6. ocjenom 8.300. Lea Zmajić, za koju smatramo da su suci oštetili bila je u kategoriji 2003.godišta 14. ukupno. Za vježbu bez rekvizita sutkinje su joj dodijelile ocjenu 7.100, a još strožije bile ocjenom 7.000 za vježbu s obručem kojom je bila sedma. Treba istaći da su u svim kategorijama B programa predstavnice Bjelorusije bile na postolju i pobjeđivale. No, iako su stigle kao apsolutne favoritkinje u A programu se nisu baš proslavile i nisu uzele niti jednu zlatnu medalju u višeboju. U prilogu ispod teksta možete pogledati sve ocjene iz Zemuna.

VARAŽDINKA MILENKOVIĆ U SVEMU NAJ

Seniorski program u kojemu naša Osječanka Rebeka Stojković nije mogla nastupiti zbog obaveza na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu je bila posebna poslastica. Hrvatska reprezentativka Elena Milenković, članica varaždinske Vindije je doslovce digla nas na noge. Očekivali smo ipak potajice njezinu pobjedu obzirom da je ona i s iskustvom sa Svjetskog prvenstva i Svjetskog kupa. Karmen Petan iz LJubljane, Una Radović iz domaćeg Ritam Beograd, Bugarka Joanna Anagnostopoulou, Slovenka Tamia Šeme kao i Rumunjka Flavia Micula bile su tu pritajeni favoriti. Na kraju Elena s obručem fantastičnih 15.350, i s trakom 15.150. Tri zlata i ubjedljiva pobjeda u svim disciplinama i višeboju. Petan druga, a Bugarka tek brončana. Nažalost, domaća Una zamalo bez bronce u višeboju. Tamia Šeme zauzela je šesto mjesto u svojom prvom seniorskom nastupu u hali Pinki u Zemunu. Treba napomenuti da je održano seniorsko natjecanje i u B programu. Za one koje ne znaju, radi se o natjecateljkama koje se odluče na po propozicijama na manje težine vježbe pa se one i posebno boduju. U A programu za juniorke koje su u ritmičkoj gimnastici po vrijednosti također blizu glavnog programa svakog natjecanja bilo je izuzetno zanimljivo.

JUNIORSKA POSLASTICA

Dvostruku pobjedu odnijele su srpske reprezentativke Radulović i Andrić dok su predstavnice Italije, Bugarske i Rumunjske ostale kratkih rukava. Varaždinka Rea Strnad bila je šesta u vježbi s obručem i deveta s čunjevima. Domaća natjecateljica Nađa Vlahović oduševila je publiku svojim nastupom s trakom i srebrnom medaljom, odmah iza renomirane Bugarke Breshkove. U dvodnevnom natjecanju viđeno je odličnih izvedbi što svakako klub koji vodi Milena Reljin Tatić izdiže iz godine u godinu. Podsjećamo da je Milena Reljin inače jedina olimpijka u ovoj disciplini u bivšoj Jugoslaviji. Prije nje, a ni poslije nikome još nije pošlo za rukom nastupati na Olimpijskih igrama u zemljama bivše države. I važno je da ona svojom organizacijom dovede zemlje ritmičke velesile. A uz Rusiju, Ukrajina, Bjelorusija i Bugarska su daleko ispred cijelog svijeta. A dio i jednog i drugog svijeta dođe na Ritam kup pa je svima i cilj oprobati se protiv njih. Kao što smo rekli Bjeloruski Dinamo iz Minska se pokazao veoma dobar, dok očito hrvatske, slovenske i srpske ritmičarke drže korak s bugarskim vršnjakinjama. No, i Bjeloruskinje u A programu ne mogu računati na sigurna postolja.