Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 26 Ožujak 2017 13:26

Essekeri briljirali u Slovačkoj

Napisao 

Anja i juniorski tim treći, Barbara sedma!

U subotu su naši natjecatelji nastupali na otvorenom prvenstvu Slovačke – Grand Prix Slovakia 2017. u sklopu hrvatske reprezentacije. Na tom natjecanju prijavljeno je 1909 natjecatelja iz 21 države. Prve su na tatami izašle Zoe Stober i Barbara Kokić u kategoriji kadetkinja te Ivor Premec u kategoriji kadeta. Zoe je u prvom krugu savladala ukrajinsku predstavnicu, da bi kasnije u drugom izgubila od predstavnice Slovačke. Barbara je također u prvom krugu savladala predstavnicu Slovačke, potom Mađaricu da bi u sljedećem krugu izgubila od Slovakinje koja je ove godine na Europskom prvenstvu osvojila treće mjesto. Zahvaljujući tome, Barbara je ušla u repasaž gdje je nažalost izgubila 3:2 od predstavnice Poljske. Barbaru možemo pohvaliti budući da je 7.mjesto velik rezultat na tako jakom natjecanju. Ivor Premec je nažalost poražen u prvom kolu.

 

Sljedeća je na tatami izasla Anja Ćuk koja je nastupala u kategoriji juniorki. Anja je prvi krug bila slobodna, zatim je u drugom krugu savladala članicu mađarske reprezentacije s rezultatom 4:1, u sljedećem krugu ju je čekala Slovakinja, prošlogodišnja viceprvakinja Europe od koje je izgubila 4:1. Slovakinja je ušla u finale, a Anja dobila priliku za osvajanje trećeg mjesta. U prvom krugu repasaža pobjedila je Čehinju 3:2, te u finalnoj borbi repasaža porazila Slovakinju rezultatom 5:0 te time osvojila 3.mjesto. Jako smo zadovoljni tim rezultatom i u budućnosti možemo očekivati još ovako dobrih rezultata. Kata tim juniorki u sastavu Barbara Kokić, Marija Kapular i Anja Ćuk osvojio je 3.mjesto. U prvom krugu poražene su od Slovakinja zbog nekoliko razilaženja tijekom izvedbe kate. U borbi za 3. mjesto pobjedile su češki tim izvedbom kate Unsu i bunkai-ja rezultatom 5:0.

 

Jedini predstavnik naših boraca bio je Borna Gudelj u kategoriji kadeta do 57 kg. Borna je u prvom krugu bio slobodan a u drugom je pobjedio Slovaka da bi u drugom krugu bio poražen od predstavnika Bjelorusije.

 

Cjelokupnim rezultatom smo vrlo zadovoljni i možemo čestitati svim našim predstavnicima na odličnim rezultatima, ističe trener Joco Đukić.!

kk esseker slov