Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 00:14

Tamara Artić i dalje nedodirljiva u seniorskoj konkurenciji u hrvatskoj ritmičkoj gimnastici

Napisao 

 Može se reći da je očekivano najbolja  bila Tamara Artić, a nije iznenađenje ni drugo mjesto Sambol, kao i treće Šelendić, obje iz Zagreba

krg drzavno
Tamara Artić obranila je naslov seniorske prvakinje Hrvatske u višeboju ritmičke gimnastike. Članica varaždinske Vindije slavila je danas na PH u Osijeku s ukupno 110.950 bodova i to zahvaljujući najboljim vježbama s obručem, loptom i trakom, dok je imala 3. rezultat s čunjevima.Viceprvakinja Hrvatske drugu godinu zaredom je Lana Sambol (GK Aura) sa 107.450 bodova (druga ocjena u sve 4 discipline), dok je njezina klupska kolegica Barbara Šelendić brončana sa 103.050 (najbolja s čunjevima, treća s obručem, loptom i trakom), objavio je HGS na svojem fb profilu.
Kadetska prvakinja Hrvatske je Gita Žitković iz KRG Lede koja je slavila sa 80.750 bodova (najbolja s čunjevima i obručem), srebrna je Lorena Severec iz GK Maksimira sa 77.100 (najbolja s vijačom), a brončana Noemi Deanne Marcikić iz KRG Sirene (75.000).
Podsjetimo, dan prije naslov prvakinje kod juniorki uzela je Bianca Ema Gajšak (GK Maksimir) dok je Lucija Rukavina (GK Aura) bila najbolja kod mlađih kadetkinja.