Petak, 20 Studeni 2020 12:34

Ocjene po rekvizitima s varaždinskog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Napisao 

Sambol je osvojila višeboj sa 66.700 bodova ispred domaće ritmičarke Tamare Artić (GK Vindija) koja je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila srebro (66.150), dok je brončana druga Aurina predstavnica Barbara Šelendić (63.900). Iako je u posljednjem biltenu bilo najavljeno kako je vrhovna sutkinja Barbara Maceković, dopredsjednica KRŠG Rondo iz Osijeka, umjesto nje je tu ulogu odradila Mirjana Starčević Bosnar iz Zagreba.

Lana Sambol-Aura04

Prvog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici kojemu je domaćin varaždinska Arena i to u organizaciji Gimnastičkog kluba Vindija, na programu su bila seniorska i juniorska natjecanja.
Sambol je osvojila višeboj sa 66.700 bodova ispred domaće ritmičarke Tamare Artić (GK Vindija) koja je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila srebro (66.150), dok je brončana druga Aurina predstavnica Barbara Šelendić (63.900). Lana je osvojila i pojedinačne naslove u vježbama s obručem i trakom (srebro s čunjevima i bronca s loptom), dok je druga dva zlata, ona s loptom i čunjevima uzela Artić (osvojila i srebro s trakom). Šelendić je bila srebrna s obručem i loptom, brončana s čunjevima i trakom, a Dorotea Kudelić (KRG Leda) pak brončana s obručem. Na ekipnom seniorskom postolju na vrhu je stajala Aura, dok je srebrna KRG Leda zahvaljujući Doroteji Kudelić i Miji Ivković. Na žalost, brončana medalja nije uručena jer nije bilo treće ekipe.
Kod juniorki prva u višeboju je bila Iva Janjić iz KRŠG Rondo s 57.900 bodova, srebrna je Bianca Ema Gajšak iz zagrebačkog GK Maksimir (53.600), a brončana Petra Belević iz KRSG Poreč (52.350). Bila je samo četiri juniorske ekipe. Na ekipnom postolju uz Rondo stajale su srebrne domaće djevojke iz GK Vindija, Lara Domislović i Sara Crnčec, dok je bronca pripala KRG Leda zahvaljujući Kali Krpan i Lari Salamunić.
Iva Janjić, osvojila je pojedinačna zlata u vježbama s čunjevima i trakom (srebrna s vijačom i loptom), dok je dva zlata osvojila i Bianca Ema Gajšak a bila je najbolja s loptom i vijačom (srebro s čunjevima, bronca s trakom), zlatna s obručem bila je Lara Domislović, Kala Krpan osvojila je pak srebro s obručem i broncu s čunjevima, Petra Belević bila je srebrna s trakom i brončana s vijačom i loptom, a Lara Salamunić brončana s obručem.
U nedjelju, drugog dana natjecanja u Varaždinu, na programu su bili nastupi mlađih kadetkinja i kadetkinja. Obzirom da se ovo natjecanje zbog rigoroznih epidemioloških mjera održavalo bez gledatelja, za sve zainteresirane organizator je osigurao video prijenos, a nedjeljni program može se pogledati na na linku: https://youtu.be/gYK-q8lLO5A

TABLICE S OCJENAMA SU U PRILOGU ISPOD OVOGA TEKSTA