Četvrtak, 23 Srpanj 2020 19:32

U Splitu posljednja tri kola 1.lige u odbojci na pijesku - osječke ekipe jako oslabljene

Napisao 

Najteži zadatak u subotu i nedjelju na terenima za odbojku na pijesku u Podstrani imaju seniorke Retfale. Da bi dohvatili tri boda zaostatka za pjeskašicama Pule na 4.mjestu pred njima stoje dvije vodeće ekipe, KOP Siget i KOP Žnjan iz Splita, te ekipa Jaruna.

Usto što su cijelo prvenstvo igrale bez Ree Rajndl i Lucije Mandić na ove tri utakmice neće nastupiti i ponajbolja igračica Tea Matusina jer je na polaganju ispita iz jedrenja, na studiju kineziologije. Neće igrati ni Ela Lazarević koja je bila u uzlaznoj formi posljednjih utakmica. Pored standardnih Lare Matusine, te Ane Ivanković, Anje Kolarević, Dee Kopljar i Karle Krstić svoj debi u 1.ligi će imati Marta Šarčević i Leonarda Sudarić. KOP AOK Osijek pokušati će protiv Puljanki, KOP Čakovca i KOP Jarun pobijeći s posljednjeg mijesta na tablici. I kod njih ima izostanaka. Zbog uganuća noge neće nastupiti Nika Uljarević koja se prošla četiri kola dobro uklopila. Zbog privatnih obaveza neće biti ni ni Petre Mrak, Katarine Domjanović i Sunčice Jurković. Umjesto njih trener Damir Rukovanjski poveo je na put debitantice u 1.ligi Niku Čutura, Helenu Floreani i Saru Đurišić koje će zajedno s Taisom Weinand i Ingom Rukovanjski pokušati ostvariti potrebnih tri do pet bodova u zadnja tri kola.

- S ekipom KOP AOK Osijeka smo u startu startali s problemima. Mrak se kasno priključila pripremama za ligu po povratku iz Novalje, a u posljednji čas ostali smo i bez sestri Ivane i Marie Lovrić s kojima smo imali dogovor da igraju ove sezone. Sad se uz već nabrojane povrede i izostanke moramo vaditi s mlađim kadetkinjama i kadetkinjama u borbi s najiskusnijim hrvatskim pjeskašicama koje su u pravilu starije po deset i više godina od naših igračica. Pokušao sam angažirati i Niku Višević koja se već nalazi na ljetovanju u okolici Splita ali nisam uspio, tako da je na ovim curama koje stižu danas u Studentski dom u Splitu gdje nam je baza, posao predaje pozicije fenjeraša Opatiji koja je bila posljednja poslije prvog dijela prvenstva, kaže Damir Rukovanjski.

I seniori Retfale imaju težak zadatak. Pokušati će zadržati četvrto mjesto igrajući u subotu i nedjelju na plaži Stražanac protiv KOP Zagreba, KOP Žnjana i KOP Čakovec, a to će pokušati ostvariti Milenko Korica, Davor Bogdanović, Stanko Stanković, Kristijan i Jurica Šućur i Josip Vojak.