Nedjelja, 08 Veljača 2015 17:59

Što su sada osječki sportaši krivi?

Napisao 
On da je u Osijeku imao bi pravo na liječnika i fizioterapetua, ostali ništa On da je u Osijeku imao bi pravo na liječnika i fizioterapetua, ostali ništa

Za 97 posto osječkih sportaša grad, odnosno Zajednica sportskih udruga grada Osijeka više ne plaća sistematske liječničke preglede, a za sve njih, osim 35 koji spadaju u vrhunske, ne snosi troškove fizioterapeuta.

Ovakva je nedavno klubovima odaslana obavijest iz Zajednice sportskih udruga grada Osijeka.

 Č L A N I C A M A
P r e d m e t : Obavijest o korištenju usluga fizikalne terapije i
rehabilitacije sportaša
Odlukom Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Osijeka, pravo na besplatno korištenje usluga fizikalne terapije i rehabilitacije Stevo Kuric u 2015. g. imaju sportaši iz svih klubova – članica Zajednice športskih udruga grada Osijeka pod uvjetom da su vrhunski sportaši I., II. ili III. kategorije prema važećem rješenju Hrvatskog olim-pijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora ili Hrvatskog športskog saveza gluhih o kategorizaciji sportaša.
Prilikom korištenja ovih usluga navedeni sportaši moraju predočiti važeće rješenje o ka-tegorizaciji i uputnicu liječnika sportske medicine ili liječnika – specijaliste za određenu vrstu sportske ozljede.
Pravo korištenja usluga vaši sportaši mogu početi ostvarivati po primitku ove obavijesti.
Granski savezi dužni su izvijestiti svoje članice.
S poštovanjem.
v.d. tajnik Drago Nikolić. Ovako kada se pročita laiku izgleda bezopasno. No, uistinu stvar je u onim kategorijama. Te kategorije ima samo 35 sportaša u Osijeku. Ovo je samo nastavak ataka na sportaše grada. Nedavno je zaprimljena i obavijest da je smanjen i broj pregleda kod specijaliste sportske medicine pa je tako većini klubova dozvoljeno samo nekoliko pregleda, a ostale moraju platiti. Većini sportaša potrebno je dva pregleda godišnje i to je po natjecateljici i natjecatelju namet od novih 120 do 200 kuna godišnje što je za osječke klubove previše. Klubovi nositelji kvalitete još će se nekako prestrojiti sa svojim sredstvima, ali ovi ostalih kakvi su većina u gradu će najvjerojatnije taj trošak prebaciti na sportaše i njihove roditelje.
Valja podsjetiti i da su prije nekoliko mjeseci smanjili sportašima iznose stipendija, a za sve 5. i 6. Kategorije čak i ukinuli.
Mnogi se pitaju što se sada dogodilo. Da li je moguće da čelnici grada to svjesno rade, ili to netko politički lomi koplja preko leđa sportaša. 
-