Srijeda, 26 Ožujak 2014 10:41

Riječ ima - Doris Krivić, dobitnica trofeja Kuna

Napisao 

Odbojkašica ŽOK Osijek komentira svoju prošlu godinu i aktualnu sezonu. Priča o tome kako je putovati na trenin i u školu svaki dan po nekoliko puta, provoditi vrijeme u autobusima i tramvajima veći dio dana. Kako je kada ta bolest spriječi u maksimalnom angažmanu a da pri tome i dalje ne izgubite volju za zacrtanim ciljevima

-    Prošlu godinu i natjecateljsku sezonu ocijenila bih vrlo dobrim,jer sam bila zadovoljna svojom formom i načinom igranja. Igram poziciju primaća,koja je, po mom mišljenju, dosta složena pozicija i zahtjeva mnogo odbojkaških elemenata, priča Doris Krivić koja je ove godina dobila i nagradu za svoj trud. To je Trofej Kuna koji Zajednica sportskih udruga grada Osijeka na kraju svake godine dodjeljuje perspektivnim sportašima iz našeg grada i koji obično označava mlade sportaše od kojih se u budućnosti očekuju veliki rezultati.
Bila je Doris Krivić sudionik raznih reprezentativnih okupljanja, državnih natjecanja, kup i prvoligaških utakmica. U kategoriji seniorki i juniorki, a i prvi dio prošle godine i u kadetskoj konkurenciji. Može se slobodno reći jedna teška i naporna sezona i godina.
-    Utakmica koja me se najviše dojmila i koja će mi ostati u pamćenju bila je finale juniorskog državnog Prvenstva Hrvatske s OK Porečom. Osvojili smo srebrnu medalju,ali ipak ćemo žaliti za zlatnom, jer smo propustili odličnu priliku za osvajanjem naslova državnog prvaka, kaže Doris.
Maturantica je Medicinske škole u Osijeku koja je dosta naporna a u školi imaju klizni raspored i ukomponiranu praksu, koju mora odraditi paralelno s učenjem, treninzima i slobodnim vremenom.krivic i brdaric
-     Živim u Briješću, i stoga jako mnogo vremena gubim na vožnju autobusom jer mi se škola nalazi na kraju grada. To vrijeme bih mogla iskoristiti u neke korisnije svrhe, primjerice učenje. Dosta je teško sve uskladiti,ali najvažnija je organizacija i dobra volja. Cilj mi je upisati Medicinski fakultet u Osijeku, kao prvi izbor, a kao drugi Biomedicinska laboratorijska tehnologija. Potrebno je jako mnogo napora, učenja i odricanja za ostvarivanje ciljeva koje sam si postavila. U nekim trenutcima imam možda i previše zacrtanih planova, zbog kojih sam na neki način dovela svoje zdravstveno stanje u pitanje. Kako sam maturant Medicinske škole, cijelu godinu idem u poslijepodnevnu smjenu, a nakon odrađene nastave, odlazim u dvoranu na večernji trening. Takav tempo dosta utječe na mene i moje zdravlje. Došlo je do pada imuniteta koji je definitivno poremetio rad organizma. Trenutno odrađujem pretrage kako bi utvrdili o čemu se radi i čekam rezultate. Nadam se da nije u pitanju ništa ozbiljno. Već nekoliko mjeseci treniram samo nekoliko puta tjedno uz lagani program, bez većih napora jer nemam energije za cjelokupni trening. Što se tiče utakmica, dio sezone sam igrala, drugi dio izostala zbog bolesti. Preostaje mi samo odmaranje i liječenje, a nakon toga odlučiti kako i kojim tempom nastaviti dalje, obzirom da mi je fakultet na prvom mjestu. Nadam se da će slijedeća sezona biti puno bolja nego ova i da će zdravstveno stanje biti onakvo kakvo je bilo do prije nekoliko mjeseci.  Najveća potpora su mi prijatelji, roditelji i dečko, koji je također odbojkaš i odličan student te razumije sve moje obaveze i planove. Mogu im se samo zahvaliti, jer puno mi pomažu u najtežim trenutcima. Ljeto želim prvenstveno iskoristiti za odmor i uživanje. Odbojku na pijesku ću igrati samo rekreativno u društvu prijatelja, rekla je za kraj Doris Krivić.
porec volmut s krivic

Video sadržaj