Petak, 05 Kolovoz 2016 17:59

Igre mladih Split: završila prva smjena koje su obilježile pobjede Osječanki i Kaštelana

Napisao 

Osječke ženske ekipe Žok Osijek u starijoj konkurenciji, te Legice u mlađoj pobijednice su završnice natjecanja u Splitu, dok su dječaci iz kaštelanske ekipe Kaufland dobitnici zlatne medalje u svojoj konkurenciji. Na pijesku su pobijednice čepinske odbojkašice, te pjeskaši iz Zagreba.

Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a ove godine obilježavaju jubilarnu 20. godišnjicu. Natjecanja u sklopu Sportskih igara mladih i Velike turneje radosti započela su koncem travnja, a natjecalo se 61.420 djece.

U Splitu 2.8.2016.  započela je Državna završnica a prva natjecanja , i to u odbojci, već su odžane u dvorani ŠC Bazeni Pojlud .

Od završnih natjecanja izdvajamo još i turnir u malom nogometu Coca Cola Cup koji će se održati 16.8.  te Veliko međunarodno finale koje će se održati 26.8. 2016. Ukupan broj djece natjecatelja u ovim završnim natjecanjima je 3.540.

Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije,  a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta  i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima.  Ove godine podršku je dao  i ambasador Sportskih igara mladih Luka Modrić koji je povodom otvaranja Igara naglasio: Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje.  Želim da i moja djeca sudjeluju u ovoj prekrasnoj sportskoj manifestaciji.

Tihomir Gudić, tehnički direktor Sportskih igara mladih naglasio je:  Mi zaista želimo, barem na kratko, maknuti djecu s računala, ulica i zadimljenih kafića. Djeca to prepoznaju i zato se iz godine u godinu sve više prijavljuju. Djeca se ovdje zabavljaju, stječu prijatelje, a uz to uče o timskom radu i odgovornosti. To su neprocjenjiva iskustva, a ništa ih ne koštaju jer je za djecu sve, od prijevoza i prehrane pa do smještaja, potpuno besplatno. Naravno, teško je to sve organizirati i  zato na Igrama  radi, ne računajući volontere,  oko 700 ljudi.  No svi mi, zaista, radimo s velikim entuzijazmom i prije svega srcem, jer znam kakve vrijednosti ove Igre usađuju mladima i koliko je to značajno našem društvu.(Radio Dalmacija)

SVI REZULTATI

GALERIJA FOTOGRAFIJA