Ispiši ovu stranicu
Petak, 25 Ožujak 2016 06:55

Laura Božić: Iz natjecanja u natjecanje osjećam da sam sve sigurnija

Napisao 

Laura Božić, hrvatska reprezentativka započela je s ovogodišnjim natjecanjima i pripremama za višebojno prvenstvo Hrvatske. Popričali smo s njom o tome kako gleda na ovih nekoliko turnira na kojima je nastupila, te kako se uopće nosi s obavezama u školi ako znamo da je često na putu i da mora mnogo trenirati, čak i izvan Hrvatske.

ritmika laura1

- Na proteklim natjecanjima jos nisam bila zadovoljna kako sam odvjezbala sve vježbe,ali pošto je početak nove sezone malo je teže bilo pripremiti se. No već sada mogu vidjeti kako na svakom slijedecem natjecanju mi ide sve bolje. Ali i sve sam sigurnija. Bila sam 10 dana u Moskvi na pripremama i to mi je stvarno puno pomoglo Pošto me dosta nema u školi, sve se dogovaram s profesorima. I to  kad ću pisati ispite i odgovarati i stvarno sam im zahvalna jer mi izlaze u susret pa tako mogu imati i odlične ocijene, kaže Laura.

Velika stvar je kod gimnastičarki i koncentracija. Nekoliko puta po minutu i pol treba izaći pred veliki broj sutkinja koje sve čekaju pogrešku da bi ju sankcionirale. Kako se koncentrirati i što kada dođe do pada ili greške tijekom vježbe i da li uopće ima tremu kaže:

ritmka laura2

- Naravno da uvijek imam pozitivnu tremu prije izlaska na teren ali kada krenem vježbati ta trema nestane. Kada napravim grešku znam da se moram skoncentrirati da dalje jos bolje nastavim i da ne napravim jos grešaka. No ponekad to zna biti malo teže, ali uvijek se trudim dati najbolje od sebe. kaže naša sugovornica dodaje - Nemam neke posebne nacine koncentracije ali uvijek prije izlaska na teren imam svoj "ritual" kroz koji prolazim i naravno uvijek je tu trenerica koja mi također pomaže oko koncentracije. Kada znam da sam mogla dobiti bolju ocjenu pomalo sam ljuta na sebe, ali mi je to poticaj da se dalje jos vise trudim i radim.

Primjetili smo i da Laura ima izuzetno lijepe dresove pomno odabrane. U ovom sportu i taj opći dojam, a dres je dio toga, utječe i na cjelokupnu ocjenu. Za svaku vježbe ove gimnastičarke imaju drugi dres. Uvijek se pitamo kako odabiru. Uopće i koji joj je najdraži.

-Pa nemam najdraži dres ,to jest svaki mi je najdraži na svoj način. Dresove većinu kupujem u Rusiji od poznate ritmičke gimnastičarke Aleksandre Soldatove

U priloženom videu možete pogledati snimku vježbe s obručem na Grand prix Moskva prije dvadesetak dana, a A SLIJEDEĆI OVAJ LINK VJEŽBU S ČUNJEVIMA

ritmika laura3

 

Video sadržaj